Koncert pijanistkinje Ane Pejović

06.03.2023., 21:00

Ana Pejović je završila osnovne akademske i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde trenutno završava specijalističke studije u klasi Aleksandra Sinčuka. Na koncertu će izvesti Bramsove balade i Krajslerijanu Roberta Šumana.

Johanes Brams
Balada u de–molu, op. 10/1 (Edvard)

Balada u De–duru, op. 10/2

Robert Šuman
Krajslerijana, op.16
Ausserst bewegt
Sehr innig und nischt zu rasch
Sehr aufgeregt
Sehr langsam
Sehr lebhaft
Sehr langsam
Sehr rasch
Schnell und spielend

Biografija:
Ana Pejović (1989) je rođena u Beogradu gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Mokranjac. Osnovne akademske i master studije je završila na FMU u Beogradu gde trenutno završava specijalističke studije u klasi Aleksandra Sinčuka.Tokom školovanja je osvajala brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju nagrade na Mađunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu, Republičkom takmičenju, Smotri mladih talenata, Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu, Citta di Moncalieri (Italija), Citta di Gorizia (Italija) i Slobomir (Bijeljina). Sa trijom je osvojila prve nagrade na Republičkom takmičenju i Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko.
Više puta je pohađala letnju akademiju u Flenu (Francuska) gde je radila sa istaknutim pijanistom Igorom Laskom a takođe se usavršavala na majstorskom kursu Mihaela Udea za solo i kamernu muziku. Bila je stipendista Fonda za mlade talente. Nastupala je u značajnim beogradskim salama poput Galerije KNU, Studentskog kulturnog centra, Ruskog doma kao i u Etnografskom muzeju i Atrijumu Narodnog muzeja. Trenutno radi kao klavirski saradnik u MŠ Živorad Grbić u Valjevu.

Loading...