Ка симбиоцену: Разговор са активистима Extinction Rebellion Србија и заједничка акција за климу

01.04.2023., 11:00

Галерија Артгет, Трг Републике 5/1 + Онлајн приступ путем платформе Зум (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/86455614159?pwd=V0hPcDI5NjBPazVOQXJtRUlWZUlLdz09
Meeting ID: 864 5561 4159. — Passcode: 122333

Субота, 1. април 2023. од 11.00

 

Разговор са активистима Extinction Rebellion Србија и заједничка акција за климу

У маси еколошких борби које се воде у нашој регији (сеча шума, квалитет ваздуха, отимање водоизворишта, губитак зелених површина у градовима, загађење земљишта и воде…) најчешће губимо из вида и сасвим недовољно говоримо или просто не стижемо да се бавимо глобалном климатском и еколошком кризом. Не препознајемо да су у питању сасвим повезани проблеми. Зато је важно деловање покрета попут Бунта против изумирања (Extinction Rebellion).
Први део нашег сусрета биће представљање идеја и деловања Extinction Rebellion, а затим ћемо заједно осмислити и реализовати мали климатси протест, директно на Тргу Републике. Покрићемо и теорију а и активистичку праксу.
Extinction Rebellion (Бунт против изумирања) децентрализован је међународни ненасилан покрет који користи директну акцију и грађанску непослушност да убеди владе и велике компаније да реагују адекватно на климатску кризу и кризу биодиверзитета. Покрет је настао 2018. године у Великој Британији, али се брзо проширио на све континенте широм света.

*
Extinction Rebellion Србија постоји од 2021. године и бори се за климатску правду на локалном и глобалном нивоу као и против екстрактивизма и код нас и широм света.

 


Више информација о целом серијалу КА СИМБИОЦЕНУ.

Loading...