Ка симбиоцену: Посета отпаду

12.04.2023., 11:00
-

ОТКАЗАНО!

Обавештавамо пријављене учеснике да се посета Рециклажном дворишту на Ади Хуји, које функционише у оквиру ЈКП „Градска чистоћа“, отказује због превеликог броја пријављених грађана.

„Обавештавамо Вас да у складу са новим процедурама информисања, потребно је одложити најављену  посету Рециклажном центру, која је заказана за 12.04.2023. године, имајући у виду да је пријављен већи број посетилаца  од броја на који је дата сагласност.
Потребно је да се закаже нови термин за посету са подацима свих учесника, како бисмо обавестили надлежне институције и организовали посету за најављени број људи.”

ЈКП Градска чистоћа, инфо центар

Извињавамо се заинтересованим учесницима на отказаном програму.

* * *

Ка симбиоцену
У потрази за новим правцима размишљања и деловања
серија предавања, разговора и интерактивних програма (уживо и онлајн)

 

Среда, 12. април oд 11.00
Рециклажно двориште Ада Хуја

Посета отпаду

Милица Лукић

 

Захваљујући програму „Ка Симбиоцену“ сви заинтересовани учесници/це имаће прилику да посете прво рециклажно двориште у Београду, које је функционише у оквиру ЈКП „Градска чистоћа“, на Ади Хуји. Иако је ово рециклажно двориште отворено пре тачно 10 година, већина наших суграђана/ки из Београда није имала прилику да га посети, те је ово одлична прилика.

Посета рециклажном погону ће нам омоћити да сазнамо из прве руке где одлази наш рециклабилни амбалажни отпад након што га одложимо у наменске контејнере за рециклажу. Такође, разбићемо и највеће митове о рециклажи: сазнаћемо шта тачно може да се рециклира, а шта не, и наравно сазнаћемо зашто један камион прикупља сав амбалажни отпад заједно и где садржај тог камиона одлази.

Имаћемо прилику да видимо како функционише секундарна сепарација отпада и како изгледа сортирница рециклабилног отпада. Уз то, дотаћићемо се и важних тема попут радних права и радних услова радника/ца у комуналном сектору, социјалном позицијом, ценом рада итд.

 

Овај сусрет у оквиру програма „Ка Симбиоцену“ биће одржан уживо на локацији рециклажног дворишта „ПОГОН ОТПАД“ на Ади Хуји (адреса Вишњичка 55б, Београд).

Програм:
10:45 – 11.00 окупљање
11:00 – 11:45 посета рециклажном дворишту

Смернице за долазак:
До рециклажног дворишта можете доћи коришћењем аутобуских линија 25П, 32, 32Е, 35, 35Л, 74 (стајалиште Пут за Аду Хују).

Важно:
За учествовање у овој посети неопходно је да нам се претходно пријавите, слањем имејла до 9. априла 2023. на plavoizeleno.rs@gmail.com. Приликом посете рециклажном дворишту НЕОПХОДНО је да са собом понесете личну карту, због обавезне евиденције присутних лица (политика рада ЈКП Градска Чистоћа).

 

 

Милица Лукић
дипл. просторна планерка, истраживачица – сарадница на Географском факултету у Београду
Биографија: Милица Лукић је дипл. просторна планерка и докторанткиња на Географском факултету Универзитета у Београду, где је запослена као истраживачица – сарадница. У сфери научног и стручног рада бави се заштитом животне средине, управљањем отпадом, као и урбаном биоклиматологијом. Такође, бави се и еколошким активизмом, те активно сарадјује са цивилним сектором. Промовише живот са мање отпада, а уз то залаже се за одрживост, еколошку и социјалну правду.

 


Више информација о целом серијалу КА СИМБИОЦЕНУ

Loading...