Ка симбиоцену: Заједно за дивљи свет

29.04.2023., 11:00
-

Ка симбиоцену
У потрази за новим правцима размишљања и деловања
серија предавања, разговора и интерактивних програма (уживо и онлајн)

Субота, 29. април, 11.00
Студентски трг 18, Београд

 

Заједно за дивљи свет

Веге заједница & Дивљи Београд

 

„Богат је онај ко више даје” написао је песник и то је идеја водиља ове грађанске акције, да се кругови давања шире. Санда Хржић и Дарко Рундек поклонили су Веге заједници и иницијативи Дивљи Београди маслиново уље узгојено на отоку Брачу уз труд да се тим узгојем не отима од природе, већ да се подржи дивљи свет. Маслиново уље је у веганском лоw wасте кафићу „Веза” у Београду било могуће купити протеклих неколико месеци (по принципу донација). Сав новац прикупљен на овај начин сад је део малог фонда за оснаживање и помоћ дивљим бићима. У оквиру програма „Ка симбиоцену” та, на посебан начин прикупљена, средства биће употебљена за једну акцију за помоћ градском биодиверзитету, биљкама птицама инсектима, дивљем свету Београда. Након акције имаћемо малу размену музике–стихова–идеја који нас инспиришу и оснажују. Локацију ћемо објавити благовремено – можете нас контактирати на plavoizeleno.rs@gmail.com.

 

Веге заједница
Непрофитна организација основана 2019. године, која за циљ има да овај свет постане боље место за све животиње. Оснаживањем и образовањем појединаца и заједнице Веге заједница настоји да формира стабилан и доступан вегански екосистем. Залаже се за превазилажење експлоатације животиња кроз подизање свести о вредности њихових живота и слободе. Свет у коме се живот и слобода сваке животиње вреднује и поштује.
Део активности је и учествовање у глобалној кампањи „Сломимо кавезе” и оснивање веганског low waste кафића Веза у Београду.

 

Дивљи Београд
Наш први, најближи, најрођенији екосистем је: Дивљи Београд. О њему знамо врло мало, иако у њему проводимо највећи део живота.
Природа није само негде тамо далеко, у шумама Амазона или пространствима Тихог океана, тајги, савана… Природа је непосредно уз нас, живећи у урбаном екосистему ми смо већ њен важан део! Упознајмо свој основни, први екосистем – Дивљи Београд. Упознајмо га и откријмо да бисмо га заволели, сачували и развили. Делећи своја искуства – у виду фото, видео и текстуалних сведочанстава – прикључите се и учествујте у стварању јединствене еко мапе урбане територије Београда у оквиру пројекта Д и в љ и  Б е о г р а д.
Дивљи Београд је започет као пројекат Удружења Ин Акт, а сада постоји као неформална грађанска иницијатива.

 

 

 


Више информација о целом серијалу КА СИМБИОЦЕНУ

Loading...