Koncert dua „Arsduo“

28.04.2023., 20:00

Projekat Muzički centar Crne Gore u Beogradu za cilj ima promociju najistaknutijeg nacionalnog orkestarskog ansambla Crne Gore, kao i uspostavljanje bliže saradnje i razmenu programa između Muzičkog centra Crne Gore i Kulturnog centra Beograda. Projekat će obuhvatiti seriju koncerata kamerne muzike koji će se izvesti u Podgorici, a potom reprizirati u Beograd u periodu od 26. aprila do 28. maja 2023. godine. Poslednji aprilski koncert čini nastup Arsdua koji čine trubač Aleksandar Arsić i pijanistkinja Aida Mušanović Arsić.

Program:
Mark-Antoan Šarpantje
Te Deum

Georg Fridrih Hendl
Svita u De–duru Muzika na vodi HWV 349
Overture (Allegro)
Alla Hornpipe
Minuet
Lentement
Bourrée

Johan Baptist G. Neruda
Koncert za trubu u Es-duru (izbor)
Allegro

Vinćenco Belini/J. B. Arban
Varijacije na temu iz opere Norma

Friđeš Hidaš
Fantazija za trubu

Džordž Geršvin
Tri preludija
Allegro ben ritmico e deciso
Andante con moto e poco rubato
Allegro ben ritmato e deciso

Astor Pjacola
Mumuki

Biografije:
Aleksandar Arsić (Beograd, 1983) diplomirao je i magistrirao trubu na FMU u Beogradu. Godine 2011. završio je specijalističke studije na smerovima truba solo i kamerna muzika. Usavršavao se kod soliste Morisa Andrea i učestvovao na majstorskim kursevima kod poznatih pedagoga. Dobitnik je brojnih nagrada, preko dvadeset, na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista nastupa od svoje šesnaeste godine i učestvovao je na brojnim festivalima. Svirao je u Francuskoj, Italiji, Španiji, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Švajcarskoj i SAD. Kao honorarni član sarađuje sa orkestrom Beogradske filharmonije, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Vojvođanskim simfoničarima, Operom Madlenijanum, Beogradskom operom, Simfonijskim orkestrom Makris i Sarajevskom filhrmonijom. Od 2007. godine živi i radi u Crnoj Gori i stalni je član Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Aida Mušanović Arsić je diplomirala magistrirala na Odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi Borisa Kraljevića i Dragana Opančića. Održala je niz resitala kako u BiH, tako i širom Evrope i u SAD-u. Nastupala je kao solista sa Sarajevskom filharmonijom. Proglašena je najboljim studentom generacije, te je jedan od najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu za generaciju 2009. i dobitnica je univerzitetske Zlatne značke. Druga Zlatna značka joj je dodeljena kada je svrstana među najbolje magistrante svoje generacije. U periodu od 2010. do 2015. godine bila je angažovana kao umetnički saradnik na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gde je radila kao korepetitor studenata na Odseku za violinu. Od 2010. godine je zaposlena kao korepetititor u Operi u Sarajevu.

Loading...