Концерт кларинетисте Милутина Павловића и пијанисте Милоша Станојевића

10.04.2023., 21:00

На концерту ће наступити и гошћа, виолончелисткиња Ангелина Живковић. На програму су композиције Шумана, Брамса и Вердија.

Програм:
Јоханес Брамс
Соната за кларинет и клавир бр. 1 у еф – молу, оп. 120/1
Allegro appassionato
Andante un poco adagio
Allegretto grazioso
Vivace

Роберт Шуман
Три романсе, оп. 94
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Ђузепе Верди
Симфонија из опере Моћ судбине за кларинет, виолончело и клавир (транскрипција Мишел Мангани)

Биографије:
Милутин Павловић (Београд, 1983) je дипломираo на Фaкултету музичке уметности у класи Анте Гргина. Потом је наставио усавршавање у Швајцарској где је завршио мастер студије за концертно извођење на Факултету музичке уметности у Лозани у класи Фредерика Рапана и мастер студије педагогије у класичној музици на Факултету уметности у Берну у класи Ернеста Молинарија. Сарађује са разним оркестрима у западној Швајцарској, редовно наступа као солиста, и у различитим камерним саставима. Организатор је бројних међународних музичких пројеката за децу и младе у Швајцарској. Бави се педагошким радом као професор кларинета у неколико музичких школа у Лозани.

Милош Станојевић (Београд, 1983) је завршио СМШ Мокрањац у класи Јасне Вукасовић, на одсеку за клавир. Дипломирао је на Одсеку за клавир на ФМУ у Београду, у класи Александра Шандорова, у чијој класи је завршио и специјалицазију. У сарадњи са пијанистом Драгошем Холцлајтнером је успешно одбранио докторски уметнички пројекат на ФМУ, на Одсеку за камерну музику у класи Дејана Суботића.
Освојио је две друге награде на републичким такмичењима у Београду, као и другу награду на такмичењу младих пијаниста у Нишу. Наступао је као солиста, камерни музичар и клавирски сарадник на концертима у значајним салама Београда и других градова Србије. Одржао је солистичке концерте у Сали МШ Мокрањац, Галерији САНУ и Галерији Артгет. Редовни је учесник циклуса концерата Одабрани за одабране, чији је оснивач пијаниста Владимир Стојнић. У оквиру овог циклуса остварио је бројне наступе. Као камерни музичар је наступао у клавирскoм дуу са Драгошем Холцлајтнером, у дуу са кларинетистом Милутином Павловићем (са којим је наступио у Великој сали Коларца), и као члан трија са кларинетистом Михаилом Самораном и сопраном Аном Цветковић-Стојнић.
Похађао је мајсторске курсеве код Александра Шандорова, Владимира Стојнића и пијанисткиње Хеидрун Холтман.
Тренутно ради као клавирски сарадник и наставник клавира у МШ Јосиф Маринковић у Београду. Такође је редовно ангажован као клавирски сарадник фестивала нитратног филма који се сваке године одржава у Југословенској кинотеци.

Ангелина Живковић (Београд, 1996) је почела да свира виолончело у класи Небојше Јанковића у МШ Ватрослав Лисински у Београду. У истој класи је завршила СМШ Јосип Славенски. Завршила је Основну и СМШ Мокрањац (соло певање) у класи Тање Обреновић. Основне и мастер студије виолончела је завршила на ФМУ у класи Драгана Ђорђевића. Усавршавала се на мајсторским курсевима код професора међу којима се издвајају: Божа Сарамандић, Давид Штаркведер, Иштван Варга, Стефан Попов и Магдалена Шукан. Наступала је са оркестрима у земљи и иностранству. Истичу се европски омладински оркестри WYO, Hundred teens orchestra, ESYO, оркестар Бенсо, Светски омладински камерни оркестар, затим симфонијски оркестри Београдски симфоничари, Prodigy, Макрис, Музикон, Црногорски симфонијски оркестар, као и Оркестар Позоришта на Теразијама. Као чланица клавирског квартета и клавирског трија је оставирла значајне резултате на наступима и похађајући мајсторске курсеве Богдана Божовића, Ивана Кнежевића, Михаела Удеа, Сергеја Сенкова и Виде Вујић. У клавирском квартету Камерата Балканика у организацији Артлинка је наступила на манифестацији Skupi Kamerfest (2022).

 

Loading...