Koncert pijanistkinje Ane Marković

10.04.2023., 20:00

Ana Marković je studentkinja kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrada na pijanistkičkim takmičenjima i ovoga puta će se publici predstaviti kao pijanistkinja, zajedno sa gošćom, oboistkinjom Lenom Crnomarković.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Tokata i fuga u ge–molu, BWV 915

Fransis Pulenk
Sonata za obou i klavir, FP 185
Élégie
Scherzo
Déploration

Aleksandar Skrjabin
Sonata za klavir br. 3 u fis–molu, op. 23
Drammatico
Allegretto
Andante
Presto con fuoco 

 

 

Biografija:
Ana Marković (2001) je muzičko obrazovanje stekla u SMŠ Mokranjac, na Odseku za klavir u klasi Aleksandre Striković. Trenutno je treća godina osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti na Odseku za kompoziciju u klasi Dragana Latinčića, dok klavir pohađa kod Jelene Đajić Levajac.
Njena dela su izvođena tri godine zaredom na festivalu Koncerti mladih autora. Njen prvi autorski koncert održan je u Galeriji SANU 2022. godine, a klavirske minijature Rokantenovi prozori uvrštene su u zbirku Imaginacije, koju čini stvaralaštvo za klavir mladih srpskih autora.
Učestvovala je na koncertima Afekti za čembalo, kao i na studentskim koncertima klavira. Osvojila je nekoliko nagrada na klavirskim takmičenjima.

 

Lena Crnomarković (2001) je studentkinja 3. godine osnovnih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi Dragana Lazića. Osnovnu muzičku školu je završila u klasi Jovane Solomun, i SMŠ Mokranjac u klasi Milana Jankovića.  Usavršavala se na radionicama i majstorskim kursevima Davida Valtera, Frančeska di Rose, Jasne Miličić i drugih. Osvojila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Loading...