Концерт пијанисткиње Aне Марковић

10.04.2023., 20:00

Ана Марковић је студенткиња композиције на Факултету музичке уметности у Београду. Добитница је награда на пијанисткичким такмичењима и овога пута ће се публици представити као пијанисткиња, заједно са гошћом, обоисткињом Леном Црномарковић.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Токата и фуга у гe–молу, BWV 915

Франсис Пуленк
Соната за обоу и клавир, FP 185
Élégie
Scherzo
Déploration

Александар Скрјабин
Соната за клавир бр. 3 у фис–молу, оп. 23
Drammatico
Allegretto
Andante
Presto con fuoco 

 

 

Биографија:
Ана Марковић (2001) је музичко образовање стекла у СМШ Мокрањац, на Одсеку за клавир у класи Александре Стриковић. Тренутно је трећа година основних академских студија на Факултету музичке уметности на Одсеку за композицију у класи Драгана Латинчића, док клавир похађа код Јелене Ђајић Левајац.
Њена дела су извођена три године заредом на фестивалу Концерти младих аутора. Њен први ауторски концерт одржан је у Галерији САНУ 2022. године, а клавирске минијатуре Рокантенови прозори уврштене су у збирку Имагинације, коју чини стваралаштво за клавир младих српских аутора.
Учествовала је на концертима Афекти за чембало, као и на студентским концертима клавира. Освојила је неколико награда на клавирским такмичењима.

 

Лена Црномарковић (2001) је студенткиња 3. године основних академских студија на ФМУ у Београду у класи Драгана Лазића. Основну музичку школу је завршила у класи Јоване Соломун, и СМШ Мокрањац у класи Милана Јанковића.  Усавршавала се на радионицама и мајсторским курсевима Давида Валтера, Франческа ди Росе, Јасне Миличић и других. Освојила је бројне награде на републичким и међународним такмичењима.

Loading...