PUTEVI HEROJA / 12. 4. 2023. / 20.00

12.04.2023., 20:00

20.00 PUTEVI HEROJA
Srbija, 2023, 41’
Režija: Ana Konstantinović

Junaci dokumentarnog omnibusa Putevi heroja pripadaju različitim srednima, profesijama i generacijama, a povezuje ih posvećenost i istrajnost da u svojim zajednicama, jednostavnim koracima i koristeći sopstvene veštine, doprinesu očuvanju životne sredine. Oni pokazuju da promena ne dolazi isključivo kroz velika odricanja, već da postoje mnogobrojni načini da održivost postane deo svakodnevnog života.

Omnibus objedinjuje njihove priče i delovanje, pokazujući da lični postupci, ma koliko se nekad činili malim i nevidljivim, i te kako mogu napraviti značajan efekat.

Dokumentarni omnibus Putevi heroja nastao je kao deo međunarodnog projekta „The Ways of the Heroes” koji se, kroz različite umetničke discipline (pozorište, film, književnost, vizuelne umetnosti) bavi pitanjem snage pojedinca u borbi za veće dobro, u cilju podsticanja individualnog ekološkog aktivizma i stvaranja ekološki osvešćenih zajednica.

Nosilac projekta je Makedonski narodni teatar iz Skoplja, a uključuje partnere iz Italije (La Dramaturgie), Grčke (Loop.org), Slovenije (Krušče – centar za istraživanje umetnosti igre), Bosne i Hercegovine (Studio Teatar) kao i Severne Makedonije (Gavroche books). Projekat je sufinansiran sredstvima Evropske unije iz programa Kreativna Evropa, a podržan je i od strane Ministarstva kulture republike Srbije.

 

Loading...