15. ŠPANSKI METAR / 26.5.2023.

26.05.2023., 17:30

15. Španski metar 2023
• Festival filma na španskom jeziku •
Dvorana Kulturnog centra


→ 17:30
Filmofilke 

Dokumentarni
Argentina, 2017, 71′
Reditelj: Marija Alvares

Okosnica ovog dokumentarca su tri penzionerke iz Buenos Ajresa, Madrida i Montevidea. Iako su geografski veoma udaljene, sve tri imaju nešto zajedničko: strast prema filmu. Njih tri nam donose jednu veoma posebnu priču svega onog atipičnog i na šta retko obraćamo pažnju, a što pobija stereotipe u svetu kulture i filma, tradicionalno povezane sa muškim polom i mlađom populacijom.

→ 19:00
Izgubljeno vreme
Drama
Argentina, 2019, 72′
Reditelj: Fransisko Novik, Natalio Pahes
Uloge: Martin Slipak, Havijer Lorenso, Marija Kanale, Markos Krivokapić, Sesilija Tognola, Laura Grandineti i drugi

Argentinski akademik koji živi u inostranstvu vraća se kući kako bi se sastao sa svojim starim profesorom iz srednje škole, koji je njegov uzor u životu. Međutim, taj susret će krenuti u neočekivanom smeru.

→ 21:00
Kuća među kaktusima
Drama | Triler
Španija, 2022, 88′
Reditelj: Karlota Gonsales-Adrio
Uloge: Arijadna Hil, Danijel Grao, Rikardo Gomes, Zoe Anao, Aina Pikarolo, Ana Ruis Solera, Karla Ruis Solera i drugi

Emilio i Rosa su napravili savršenu porodicu. Sedamdesetih godina prošlog veka, na usamljenom mestu na Kanarskim ostrvima, oformili su dom pun ljubavi za svojih pet ćerki, od kojih svaka nosi ime po jednom cvetu: Lis, Iris, Melisa, Lila i Dalija. Daleko od civilizacije i života koji su ostavili iza sebe, uživaju u jedinstvenom raju, izolovani od ostatka sveta. Sveta koji predstavlja pretnju i koji bi mogao da uništi zauvek ovu porodicu. Emilio i Rosa to znaju, oni su jedini koji su svesni opasnosti kojoj su izloženi, i zbog toga celog života kriju od svojih ćerki jednu strašnu tajnu.

Loading...