15. ШПАНСКИ МЕТАР / 26.5.2023.

26.05.2023., 17:30

15. Шпански метар 2023
• Фестивал филма на шпанском језику •
Дворана Културног центра


→ 17:30
Филмофилке 

Документарни
Аргентина, 2017, 71′
Редитељ: Марија Алварес

Окосница овог документарца су три пензионерке из Буенос Ајреса, Мадрида и Монтевидеа. Иако су географски веома удаљене, све три имају нешто заједничко: страст према филму. Њих три нам доносе једну веома посебну причу свега оног атипичног и на шта ретко обраћамо пажњу, а што побија стереотипе у свету културе и филма, традиционално повезане са мушким полом и млађом популацијом.

→ 19:00
Изгубљено време
Драма
Аргентина, 2019, 72′
Редитељ: Франсиско Новик, Наталио Пахес
Улоге: Мартин Слипак, Хавијер Лоренсо, Марија Канале, Маркос Кривокапић, Сесилија Тогнола, Лаура Грандинети и други

Аргентински академик који живи у иностранству враћа се кући како би се састао са својим старим професором из средње школе, који је његов узор у животу. Међутим, тај сусрет ће кренути у неочекиваном смеру.

→ 21:00
Кућа међу кактусима
Драма | Трилер
Шпанија, 2022, 88′
Редитељ: Карлота Гонсалес-Адрио
Улоге: Аријадна Хил, Данијел Грао, Рикардо Гомес, Зое Анао, Аина Пикароло, Ана Руис Солера, Карла Руис Солера и други

Емилио и Роса су направили савршену породицу. Седамдесетих година прошлог века, на усамљеном месту на Канарским острвима, оформили су дом пун љубави за својих пет ћерки, од којих свака носи име по једном цвету: Лис, Ирис, Мелиса, Лила и Далија. Далеко од цивилизације и живота који су оставили иза себе, уживају у јединственом рају, изоловани од остатка света. Света који представља претњу и који би могао да уништи заувек ову породицу. Емилио и Роса то знају, они су једини који су свесни опасности којој су изложени, и због тога целог живота крију од својих ћерки једну страшну тајну.

Loading...