Међународни фестивал документарног филма BELDOCS
10 – 17. мај 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазница: 300 динара

⇒ 17:30
Сиско Кид

САД | 2022 | 84′
Категорија: Међународни такмичарски програм
Редитељ: Emily Kaye Allen,

Сниман кроз различита годишња доба, Ејлин, млади, усамљени бунтовник, планира живот међу одбаченим остацима и дуготрајним успоменама Сиска, града духова у јужној Јути. Квир парче савременог америчког Запада, Cisco Kid уједно је портрет особе која је напустила мејнстрим друштво и место које је за собом оставио свет који се мења.

Фестивали: Ji.hlava 2022, Slamdance 2023

⇒ 19:30
Драга сећања – Путовање са фотографом Магнума Томасом Хепкером
Немачка | 2022 | 98′
Категорија: Посебне пројекције
Редитељ: Nahuel Lopez

Томас Хепкер је један од најзначајнијих живих фотографа на свету. Његове слике су постале иконе новинарске фотографије. Године 2017. дијагностификована му је Алцхајмерова болест. Човек чија је уметност постала део колективног сећања сада полако губи сопствено сећање. Његов последњи велики сан: путовање Америком с његовом супругом.

*После филма разговор са редитељем

⇒ 21:30
Још једно пролеће
Србија, Француска, Катар | 2022 | 90′
Категорија: Српски такмичарски програм
Редитељ: Младен Ковачевић

Велике богиње су најсмртоноснија болест у људској историји која је убила скоро 500 милиона људи само у 20. веку, и једини је смртоносни вирус који је човек искоренио, што се сматра једним од највећих достигнућа наше цивилизације. У причи о искорењивању вариоле која је ујединила читав свет, југословенска епидемија, последња епидемија вариоле у Европи, и данас се памти као једно од најстрашнијих и најинспиративнијих поглавља.

Фестивали: Karlovy Vary 2022, Festival dei Popoli 2022, Rotterdam 2023

*После филма разговор са редитељем

 

Loading...