Међународни фестивал документарног филма BELDOCS
10 – 17. мај 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазница: 300 динара

⇒ 17:30
Збогом дивљаку

Француска, Белгија | 2023 | 90′
Категорија: Међународни такмичарски програм
Редитељ: Sergio Guataquira Sarmiento

Белци у Колумбији мисле да Индијанци из Амазоније не осећају ништа зато што немају речи којима изражавају осећања. Је ли могуће да читав народ не осећа ништа и нема речи за љубав? Редитељ Серхио Гватакира Сармијенто, и сам потомак готово изумрлих староседелаца колумбијске заједнице, одлази да упозна Какуе, да прича о њиховим осећањима и усамљености. Радећи то, повезао се са сопственим прецима.

*После филма разговор са редитељем

⇒ 19:30
Пејзаж
Немачка, Јерменија | 2023 | 97′
Категорија: Међународни такмичарски програм
Редитељ: Daniel Kötter

Пејзаж скицира психогеографију геополитички оптерећеног пејзажа и његових становника између екстрактивизма, рата и премештања. У форми путовања по источној Јерменији, филм прати људске и нељудске глумце који пролазе кроз пејзаж, од језера Севан до рудника злата Сотк, који је Азербејџан окупирао у рату за Нагорно-Карабах 2020. године.

*После филма разговор са редитељем

⇒ 21:30
Нико вредан помена
Немачка, Србија| 2022 | 73′
Категорија: Српски такмичарски програм
Редитељ: Светислав Драгомировић

Бивши порно-глумац из Србије покушава да, у интимној исповести, допре гласом ван зидина малтешког затвора, док чека исход кафкијанског суђења, поводом експонирања на јавном месту. Неповезане и штуре слике пејзажа и мрачних ентеријера, рефлектују самоћу и очајно стање у ком је био пре самих догађаја, у мистериозној и језиво бизарној причи.

*После филма разговор са редитељем

 

Loading...