ПОМЕРЕН ТЕРМИН – Концерт Квартета флаута „Талија“

04.05.2023., 20:00

Због трагедије која се догодила основној школи у Београду 3. маја, сви програми Културног центра Београда обустављају се до понедељка, 8. маја.

———————————————————————————————–

Пројекат Музички центар Црне Горе у Београду за циљ има промоцију најистакнутијег нациoналног оркестарског ансамбла Црне Горе, као и успостављање ближе сарадње и размену програма између Музичког центра Црне Горе и Културног центра Београда. Пројекат ће обухватити серију концерата камерне музике који ће се извести у Подгорици, а потом репризирати у Београд у периоду од 26. априла до 28. маја 2023. године. Циклус настављамо концертом Квартета флаута који чине Тамара Кнежевић, Дуња Николић, Ангела Мијушковић и Андреа Живковић.

Програм:
Ђоакино Росини
Увертира опере Севиљски берберин

Пјетро Маскањи
Интермецо из опере Кавалерија Рустикана

Ежен Боца
Jour d’ été a la montagne
Pastorale

Aux bords du torrent
Ronde

Марк Бертомје
Arcadie
Bergers
La syrinx magique
Dryades

Јохан Себастијан Бах
Badineriе

Феликс Менделсон
Скерцо, оп. 61/1

Астор Пјацола
Либертанго

Биографије:
Тамара Кнежевић је дипломирала и магистрирала на Музичкој aкадемији на Цетињу у класи Љубише Јовановића. Освојила је низ златних и специјалних награда на такмичењима у земљи и иностранству. Као солиста је наступала на фестивалу гудача који се већ годинама одржава у Котору, као и на фестивалима Котор Арт и Пургаторије. 2013. године се представила солистичким концертом италијанској публици у склопу фестивала Nei suoni dei luoghi. Као најбољи студент Музичке академије добила је награду града Цетиња, као и награду ЗАМТЕС-а. Редовни је члан квартета Талија, трија Провиденца и дуа Аmiccie који наступају на фестивалима у Црној Гори и шире. Запослена је на позицији друге флаутисткиње је у Црногорском симфонијском оркестру.

Дуња Николић je основне и специјалистичке студије завршила на Музичкој академији на Цетињу у класи Љубише Јовановића. Tоком студија је започела педагошку каријеру, а од од 2008. године предаје у Музичкој школи у Тивту. Њени ученици су добитници бројних првих награда. Године  2008. је учествовала у пројекту Музика црногорских композиторки у Риму, када је наступила заједно са кларинетистом Петром Гарићем и пијанисткињом Нином Перовић у престижној сали Касела у Риму. Од 2007. године је чланица квартета флаута Талија.

Ангела Мијушковић (Котор, 1988) је завршила основне и мастер студије на Цетињу у класи Љубише Јовановића. Ради као професор флауте у ШОСМО Вида Матјан у Котору. У току школовања је освојила бројне специјалне и прве награде на такмичењима у земљи и иностранству, такође, са разним камерним саставима освајала је награде и остварила запажене резултате.  Године 2011. је била стипендиста семинара Сир Џејмса Галвеја у Швајцарској.

Андреа Живковић (Котор, 1987) је дипломирала у Београду на Академији лепих уметности у класи Љубише Јовановић код којег је и магистрирала на Музичкој академији Универзиета Црне Горе на Цетињу. Чланица је квартета Талија, Градске музике Котор и оркестра Опероса. Као педагог делује од 2008. године у ШОСМО Вида Матјан у Котору, где је на функцији шефа Одсека за дувачке инструменте. Била је чланица жирија на Међународном такмичењу Даворин Јенко у Београду. Један је оснивача НВО Flure Art који је у склопу својих активности угостио неке од најзначајнијих флаутиста данашњице, као што су Петер Лукас Граф, Феликс Ренгли и Дејан Гаврић.

Loading...