Концерт пијанисткиње Марије Радојевић

22.05.2023., 20:00

Марија Радојевић похађа мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду. Представиће се делима Баха, Дебисија, Крамба, Хинастере, Шепића и И. Жебељан. На концерту ће наступити и гошће, виолинисткиња Ивана Конатар и обоистикња Лена Црномарковић.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Корал Jesus bleibet meine Freude из Кантате Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147

Клод Дебиси
Етида Pour les arpèges composés, L. 136/11

Џорџ Крамб
A Little Suite for Christmas (избор)
I The Visitation
II Berceuse for the Infant Jesu
IV Adoration of the Magi
VI Canticle of the Holy Night

Алберто Хинастера
Аргентинске игре, оп. 2
Danza del viejo boyero
Danza de la moza donosa
Danza del gaucho matrero

Станко Шепић
Пет прелида
Con delicatezza
Furioso
Con Malinconia
Un po’ di nostalgia Slava
Reminiscenza

Исидора Жебељан
Три козја увета, свита за обоу, виолину и клавир
Робиње
Међустав: Јутро
Фелисија
Баханал

Биографије:
Марија Радојевић (Београд, 2000) је са 6 година почела да свира клавир и музичко образовање je започела у МШ Мокрањац у класи Ане Павловић. Године 2018. је уписала основне академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи Владимира Цвијића. Тренутно похађа два мастер програма – за клавир и музичку режију.
Од раног узраста је редовно учествовала као солиста, и у оквиру камерних састава на бројним концертима и фестивалима (Галерија Коларца, СКЦ, УК Пароброд, Сала Сокој-а, црква Санта Мариjа дел Кармине у Бреши). Освајала је награде на регионалним и међународним такмичењима у земљи и иностранству, а издвајају се прва награда на републичком такмичењу (2017) и друга награда на међународном такмичењу Piano Talents у Милану (2018). Добитница је стипендије за изузетно надарене студенте. Усавршавала се код признатих пијаниста. Стручно усавршавање на пољу извођења камерне музике развија под менторством Ане Симонути, Дејана Суботића и Соње Лончар.
Од 2018. године је чланица женског академског хора Collegium musicum са којим је учествовала на бројним концертима, фестивалима и пројектима у региону и иностранству. У току студија, развија своја интересовања и бави се компоновањем, музичком продукцијом, електронском музиком, свирањем у различитим камерним саставима, као и извођењем репертоара савремене музике.

Лена Црномарковић (Београд, 2001) је студенткиња 3. године основних академских студија на ФМУ у Београду у класи Драгана Лазића. Основну музичку школу је завршила у класи Јоване Соломун, и СМШ Мокрањац у класи Милана Јанковића. Усавршавала се на радионицама и мајсторским курсевима Давида Валтера, Франческа ди Росе, Јасне Миличић и других. Освојила је бројне награде на републичким и међународним такмичењима.

Ивана Конатар (Београд, 2001) је завршила СМШ Мокрањац у класи Стојана Поповића. Године 2019. је уписала Факултет музичке уметности у Београду у класи Љубомира Михаиловића. Полазник је мајсторских курсева код Ондреј Луита, Алберта Фишера и Владимира Марковића. Добитница је лауреата и првих награда на такмичењима Eugen Cuteanu у Темишвару, Стрингфест, Републичком такмичењу средњих школа и на Међународном такмичењу гудача у Нишу. Од значајних наступа издвајају се солистички концерти у Галерији Артгет, Гварнеријусу и Музеју Народног позоришта у Београду.

 

Loading...