Koncert pijanistkinje Marije Radojević

22.05.2023., 20:00

Marija Radojević pohađa master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Predstaviće se delima Baha, Debisija, Kramba, Hinastere, Šepića i I. Žebeljan. Na koncertu će nastupiti i gošće, violinistkinja Ivana Konatar i oboistiknja Lena Crnomarković.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Koral Jesus bleibet meine Freude iz Kantate Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147

Klod Debisi
Etida Pour les arpèges composés, L. 136/11

Džordž Kramb
A Little Suite for Christmas (izbor)
I The Visitation
II Berceuse for the Infant Jesu
IV Adoration of the Magi
VI Canticle of the Holy Night

Alberto Hinastera
Argentinske igre, op. 2
Danza del viejo boyero
Danza de la moza donosa
Danza del gaucho matrero

Stanko Šepić
Pet prelida
Con delicatezza
Furioso
Con Malinconia
Un po’ di nostalgia Slava
Reminiscenza

Isidora Žebeljan
Tri kozja uveta, svita za obou, violinu i klavir
Robinje
Međustav: Jutro
Felisija
Bahanal

Biografije:
Marija Radojević (Beograd, 2000) je sa 6 godina počela da svira klavir i muzičko obrazovanje je započela u MŠ Mokranjac u klasi Ane Pavlović. Godine 2018. je upisala osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Vladimira Cvijića. Trenutno pohađa dva master programa – za klavir i muzičku režiju.
Od ranog uzrasta je redovno učestvovala kao solista, i u okviru kamernih sastava na brojnim koncertima i festivalima (Galerija Kolarca, SKC, UK Parobrod, Sala Sokoj-a, crkva Santa Marija del Karmine u Breši). Osvajala je nagrade na regionalnim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a izdvajaju se prva nagrada na republičkom takmičenju (2017) i druga nagrada na međunarodnom takmičenju Piano Talents u Milanu (2018). Dobitnica je stipendije za izuzetno nadarene studente. Usavršavala se kod priznatih pijanista. Stručno usavršavanje na polju izvođenja kamerne muzike razvija pod mentorstvom Ane Simonuti, Dejana Subotića i Sonje Lončar.
Od 2018. godine je članica ženskog akademskog hora Collegium musicum sa kojim je učestvovala na brojnim koncertima, festivalima i projektima u regionu i inostranstvu. U toku studija, razvija svoja interesovanja i bavi se komponovanjem, muzičkom produkcijom, elektronskom muzikom, sviranjem u različitim kamernim sastavima, kao i izvođenjem repertoara savremene muzike.

Lena Crnomarković (Beograd, 2001) je studentkinja 3. godine osnovnih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi Dragana Lazića. Osnovnu muzičku školu je završila u klasi Jovane Solomun, i SMŠ Mokranjac u klasi Milana Jankovića. Usavršavala se na radionicama i majstorskim kursevima Davida Valtera, Frančeska di Rose, Jasne Miličić i drugih. Osvojila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Ivana Konatar (Beograd, 2001) je završila SMŠ Mokranjac u klasi Stojana Popovića. Godine 2019. je upisala Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Ljubomira Mihailovića. Polaznik je majstorskih kurseva kod Ondrej Luita, Alberta Fišera i Vladimira Markovića. Dobitnica je laureata i prvih nagrada na takmičenjima Eugen Cuteanu u Temišvaru, Stringfest, Republičkom takmičenju srednjih škola i na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu. Od značajnih nastupa izdvajaju se solistički koncerti u Galeriji Artget, Gvarnerijusu i Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

Loading...