Koncert harmonikaša Luke Lopičića – NOVI TERMIN

09.06.2023., 19:00

Luka Lopičić posvećen je promociji savremene muzike za harmoniku, kao i za harmoniku i elektroniku. Ovom prilikom predstaviće nam ostvarenja domaćih kompozitorki Milice Ilić, Dragane Jovanović, Branke Popović, Tatjane Milošević, Ane Krstajić i Maje Bosnić, kao i iranskog kompozitora Aršia Samsaminia.
Koncert realizujemo u saradnji sa Muzejom grada Beograda.
Planirani koncert za 26. maj, je pomeren za petak, 9. juna u 19.00.

Program:
Aršia Samsaminia
Freq.Exp II za solo harmoniku i elektroniku

Ana Krstajić
Pyrite ‘Cube crystal which emits fire’

Maja Bosnić
Concentrate β 13.46Hz za solo harmoniku i Brain Waves aplikaciju

Branka Popović
Where do the icebergs go?

Tatjana Milošević
Geometrija jednog sna

Milica Ilić
Na kraju sveta… u kafani…

Dragana Jovanović
Porto Lopicino

Biografija:
Luka Lopičić, dr um. (1990), doktorske studije iz kamerne muzike je završio na FMU u Beogradu (mentorstvo: red. prof. mr Ljudmila Popović). Master i osnovne studije je završio na FILUM-u u Kragujevcu, u klasi red. prof. Radomira Tomića. Bio je stipendista Fonda za mlade talente Dositeja Vlade Republike Srbije, a po završetku osnovnih studija proglašen je za najboljeg studenta odseka za muzičku umetnost.
Doktorske studije je upisao kao član trija harmonika Assahra, koji je prvi ansambl u istoriji Fakulteta muzičke umetnosti koji je sačinjen isključivo od harmonika.
Osvojio je preko trideset priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Nastupao je kao solista, član kamernih sastava i orkestara u najprestižnijim koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu (Estonija, Norveška, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina…). Od orkestara sa kojima je sarađivao kao solista i kao član orkestra ističu se Simfonijski orkestar RTS, BKO Ljubica Marić i Kamerni orkestar Muzikon. Intenzivno sarađuje sa srpskim i inostranim kompozitorima čija dela često izvodi premijerno.
Autor je i brojnih predavanja koja se zasnivaju na primeni glumačkih metoda prilikom pripreme interpretacije muzičkog dela. Ostvario je saradnju sa raznim visokoškolskim ustanovama od kojih se ističu: Estonska akademija za muziku i teatar u Talinu, FMU u Beogradu, Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i FILUM u Kragujevcu.
Redovan je učesnik brojnih beogradskih predstava od kojih se ističu: Kralj Edip i Razvojni put Bore Šnajdera (JDP), M.I.R.A. (BITEF) i Florentinski šešir (Boško Buha).
Muzička svestranost i veština Luke Lopičića prenose se i na njegovo muziciranje u okviru popularnih žanrova. Nastupao je sa bendovima Maika i Zemlja gruva na najprestižnijim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Loading...