Концерт хармоникаша Луке Лопичића – НОВИ ТЕРМИН

09.06.2023., 19:00

Лука Лопичић посвећен је промоцији савремене музике за хармонику, као и за хармонику и електронику. Овом приликом представиће нам остварења домаћих композиторки Милице Илић, Драгане Јовановић, Бранке Поповић, Татјане Милошевић, Ане Крстајић и Маје Боснић, као и иранског композитора Аршиа Самсаминиа.
Концерт реализујемо у сарадњи са Музејом града Београда.
Планирани концерт за 26. мај, је померен за петак, 9. јуна у 19.00.

Програм:
Аршиа Самсаминиа
Freq.Exp II за соло хармонику и електронику

Ана Крстајић
Pyrite ‘Cube crystal which emits fire’

Маја Боснић
Concentrate β 13.46Hz за соло хармонику и Brain Waves апликацију

Бранка Поповић
Where do the icebergs go?

Татјана Милошевић
Геометрија једног сна

Милица Илић
На крају света… у кафани…

Драгана Јовановић
Porto Lopicino

Биографија:
Лука Лопичић, др ум. (1990), докторске студије из камерне музике је завршио на ФМУ у Београду (менторство: ред. проф. мр Људмила Поповић). Мастер и основне студије је завршио на ФИЛУМ-у у Крагујевцу, у класи ред. проф. Радомира Томића. Био је стипендиста Фонда за младе таленте Доситеја Владе Републике Србије, а по завршетку основних студија проглашен је за најбољег студента одсека за музичку уметност.
Докторске студије је уписао као члан трија хармоника Assahra, који је први ансамбл у историји Факултета музичке уметности који је сачињен искључиво од хармоника.
Освојио је преко тридесет признања на домаћим и међународним такмичењима.
Наступао је као солиста, члан камерних састава и оркестара у најпрестижнијим концертним дворанама у земљи и иностранству (Естонија, Норвешка, Уједињени Арапски Емирати, Кина…). Од оркестара са којима је сарађивао као солиста и као члан оркестра истичу се Симфонијски оркестар РТС, БКО Љубица Марић и Камерни оркестар Музикон. Интензивно сарађује са српским и иностраним композиторима чија дела често изводи премијерно.
Аутор је и бројних предавања која се заснивају на примени глумачких метода приликом припреме интерпретације музичког дела. Остварио је сарадњу са разним високошколским установама од којих се истичу: Естонска академија за музику и театар у Талину, ФМУ у Београду, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и ФИЛУМ у Крагујевцу.
Редован је учесник бројних београдских представа од којих се истичу: Краљ Едип и Развојни пут Боре Шнајдера (ЈДП), М.И.Р.А. (БИТЕФ) и Флорентински шешир (Бошко Буха).
Музичка свестраност и вештина Луке Лопичића преносе се и на његово музицирање у оквиру популарних жанрова. Наступао је са бендовима Маика и Земља грува на најпрестижнијим фестивалима у земљи и иностранству.

Loading...