MARATON 8X88: koncert pijanistkinje Sofije Vilovske

04.06.2023., 17:00

Tokom subote, 3. juna i nedelje, 4. juna koncerte u Galeriji Artget održaće diplomci klavirskih odseka beogradskih srednjih muzičkih škola Jospi Slavenski, Dr. Vojislav Vučković i Kosta Manojlović. U nedelju, 4. juna u 17.00 časova će nastupiti Sofija Vilovska, učenica SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Dragane Pavlović.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br. 6 u de–molu, BWV 851 (DTK I)

Jozef Hajdn
Sonata za klavir u ce–molu, Hob. XVI/20
Moderato
Andante con moto
Finale – Allegro

Frederik Šopen
Etida u Ef–duru, op.10/8
gost: Igor Glavašić

Robert Šuman

Prvi stav Sonate za klavir br. 2 u ge–molu, op. 22 (So rasch wie möglich)

Sergej Rahmanjinov
Etida-slika u cis–molu, op. 33

Aleksandar Skrjabin
Prelid u E–duru, op. 11/9

Prelid u es–molu, op. 16/4

Prelid u ef–molu, op. 17/ 5

Biografija:
Sofija Vilovski (Beograd, 2004) je počela da pohađa muzičko zabavište u klasi prof. Mirjane Nedeljković u MŠ Dr. Vojislav Vučković. U istoj školi je upisala klavirski odsek u klasi prof. Ljiljane Felker, a završila je OMŠ Petar Konjović u klasi prof. Ane Vasić. Od 2019. godine pohađa SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Dragane Pavlović.
Osvojila je brojne prve i druge nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima kao i na mnogim festivalima. U duu sa Igorom Glavašićem (klasa prof. Rada Dinić) je osvojila titulu laureata na Republičkom takmičenju kamernih sastava (2023), i na Memorijalu Olivera Đurđević. Predstavljala je školu na mnogim koncertima u Galeriji Kolarčeve zadužbine, Galeriji Artget, UK Parobrod, Atrijumu Narodnog muzeja i drugim salama. Pohađala je majstorske kurseve Aleksandra Sinčuka i Denisa Vladimirova Čefanova. Dobitnica je nagrade Dositeja, koju dodeljuje Ministarstvo omladine i sporta.

Loading...