MAРАТОН 8X88: концерт пијанисткиње Софијe Виловскe

04.06.2023., 17:00

Током суботе, 3. јуна и недеље, 4. јуна концерте у Галерији Артгет одржаће дипломци клавирских одсека београдских средњих музичких школа Јоспи Славенски, Др. Војислав Вучковић и Коста Манојловић. У недељу, 4. јуна у 17.00 часова ће наступити Софија Виловска, ученица СМШ Јосип Славенски у класи проф. Драгане Павловић.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга бр. 6 у де–молу, BWV 851 (ДТК I)

Јозеф Хајдн
Соната за клавир у це–молу, Hob. XVI/20
Moderato
Andante con moto
Finale – Allegro

Фредерик Шопен
Етида у Еф–дуру, оп.10/8
гост: Игор Главашић

Роберт Шуман

Први став Сонате за клавир бр. 2 у ге–молу, оп. 22 (So rasch wie möglich)

Сергеј Рахмањинов
Етида-слика у цис–молу, оп. 33

Александaр Скрјабин
Прелид у Е–дуру, оп. 11/9

Прелид у ес–молу, оп. 16/4

Прелид у еф–молу, оп. 17/ 5

Биографија:
Софија Виловски (Београд, 2004) je почела да похађа музичко забавиште у класи проф. Мирјане Недељковић у МШ Др. Војислав Вучковић. У истој школи је уписала клавирски одсек у класи проф. Љиљане Фелкер, а завршила је ОМШ Петар Коњовић у класи проф. Ане Васић. Од 2019. године похађа СМШ Јосип Славенски у класи проф. Драгане Павловић.
Освојила је бројне прве и друге награде на међународним и републичким такмичењима као и на многим фестивалима. У дуу са Игором Главашићем (класа проф. Рада Динић) је освојила титулу лауреата на Републичком такмичењу камерних састава (2023), и на Меморијалу Оливера Ђурђевић. Представљала је школу на многим концертима у Галерији Коларчеве задужбине, Галерији Артгет, УК Пароброд, Атријуму Народног музеја и другим салама. Похађала је мајсторске курсеве Александра Синчука и Дениса Владимирова Чефанова. Добитница је награде Доситеја, коју додељује Министарство омладине и спорта.

Loading...