Prizvan i pozvan / BEZ // 29. 6 – 5. 7. / 18.00

29.06.2023-05.07.2023, 18:00

U istom terminu od 18.00 emitovaće se jedan za drugim filmovi:

Prizvan i pozvan
i odmah potom
Bez

 

Dvorana Kulturnog centra, Kolarčeva 6
Četvrtak, 29. juna, nakon projekcija
Razgovor sa autorima vodiće i moderirati filmski kritičar Zoran Janković

 

PRIZVAN I POZVAN

Srbija, 2022, 63’
Dokumentarni
Režija, scenario, montaža i produkcija: Luka Papić, Srđa Vučo
Ko-producent: Jovan Bačkulja
Kamera: Luka Papić
Montaža: Luka Papić, Srđa Vučo
Dizajn zvuka: Mićun Jauković
Kompozitor: Branislav Jovančević
Glumci: Milorad Jakšić Fanđo, Milan Mladenović – Pra Milan od Lužice, Dragan Jovanović, Savo Nešković, Ljiljana Ćuić

Prizvan i pozvan je politička komedija sa tragičnim posledicama koja, promatrajući jedan od najčudnijih perioda u srpskoj političkoj istoriji, govori o četiri bivša predsednička kandidata, danas neprilagođena antiheroja koji se prisećaju svog učešća na prvim višestranačkim izborima 1990 godine, i ponovo proživljavaju taj, za sve njih, sudbonosan događaj, ne shvatajući da oni igraju samo sporedne uloge.

Festivali: IDFA, Envision competition, Amsterdam, 2022; Pordenone DocFest, Pordenone, Italija, 2023; Beldoks, Beograd, 2023, nagrada za najbolju montažu i nagrada publike za najbolji evropski film; Subversive FF, Zagreb, 2023; Underhill festival, Podgorica, 2023, specijalno priznanje.

 

 

BEZ

Srbija, 2022, 61’
dokufikcija

Režija: Luka Papić
Scenario: Luka Papić, Srđa Vučo
Kamera: Luka Papić
Montaža: Jelena Maksimović
Dizajn zvuka: Jakov Munižaba
Kompozitor: Branislav Jovančević
Glumci: Aleksandar Denić, Đorđe Branković, Vladimir Ilić Ila, Savo Nešković, Dragiša Binić, Dragan Novković, Aleksandra Virijević

Nakon što je dobio otkaz, Aleksandar, autsajder i slikar iz Beograda gubi psa i sada je u potrazi za njim. Zajedno sa svojim neobičnim prijateljima, on nas vodi na putovanje kroz svoju viziju Srbije i njen društveni, politički i emotivni kontekst. Lutajući ovim fragmentima i Aleksandar i Srbija traže svoj identitet.

Festivali: Visions du Reel, Nion, Švajcarska, 2022, nagrada žirija za najbolji srednjemetražni film; Beldoks, Beograd, 2022, Grand Pri i nagrada za najbolju montažu; Underhill, Podgorica, 2022, specijalno priznanje; Martovski festival, Beograd, 2023, specijalno priznanje.

 

Loading...