23. Međunarodni festival „Dani orgulja – Dies organorum“: KONCERT ZA DECU – ORGULJE U ARTIŠ LABU

01.07.2023., 17:00

Orguljašica Višnja Dimitrijević i muzičari okupljeni na projektu Baby Artish odabrali su program kojim će najmlađu publiku upoznati sa zvukom orgulja na zabavan način. Koncert je namenjen deci uzrasta od 3 do 6 godina.

Neposredna atmosfera kao i ohrabrivanje dece na interakciju sa muzikom je ono na čemu na svojim koncertima za najmlađe insistiraju mladi muzičari okupljeni u udruženju Baby Artish. Njima se ovom prilikom pridružuje orguljašica Višnja Dimitrijević. Zajedno pružaju priliku deci da na zabavan način upoznaju zvuk i izgled ovog velikog instrumenta. Koncert za decu je važan deo programa festivala Dani orgulja. Svaki put ovaj događaj biva nezaboravno iskustvo kao za decu, tako i za organizatore i izvođače.

Biografija:
Bišnja Dimitrijević (Beograd, 1989) svira klavir od svoje pete godine, a orgulje od četrnaeste. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekla u MŠ Stanković, na odsecima za klavir, teoriju, orgulje i solo-pevanje. Završila je Odsek za opštu muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu, nakon čega je diplomirala orgulje na istom fakultetu. Završila je specijalističke studijame orgulja u klasi prof. Maje Smiljanić-Radić. Student je na doktorskim studijama na Odseku za muzičku teoriju FMU. Kao orguljašica se aktivno bavi koncertnom delatnošću kao solista, kamerni muzičar i korepetitor. Nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu. Na njenom repertoaru se nalaze dela svih epoha, ali posebnu naklonost izražava prema muzici dvadesetog veka. Angažovana je kao orguljaš Ekumenskog muškog hora pri Beogradskoj Nadbiskupiji i kao dirigent u Društvu Slovenaca u Beogradu

Loading...