23. Међународни фестивал „Дани оргуља – Dies organorum“: КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦУ – OРГУЉЕ У АРТИШ ЛАБУ

01.07.2023., 17:00

Оргуљашица Вишња Димитријевић и музичари окупљени на пројекту Baby Artish одабрали су програм којим ће најмлађу публику упознати са звуком оргуља на забаван начин. Концерт је намењен деци узраста од 3 до 6 година.

Непосредна атмосфера као и охрабривање деце на интерaкцију са музиком је оно на чему на својим концертима за најмлађе инсистирају млади музичари окупљени у удружењу Baby Artish. Њима се овом приликом придружује оргуљашица Вишња Димитријевић. Заједно пружају прилику деци да на забаван начин упознају звук и изглед овог великог инструмента. Концерт за децу је важан део програма фестивала Дани оргуља. Сваки пут овај догађај бива незаборавно искуство као за децу, тако и за организаторе и извођаче.

Биографија:
Bишња Димитријевић (Београд, 1989) свира клавир од своје пете године, а оргуље од четрнаесте. Основно и средње музичко образовање је стекла у МШ Станковић, на одсецима за клавир, теорију, оргуље и соло-певање. Завршила је Одсек за општу музичку педагогију на ФМУ у Београду, након чега је дипломирала оргуље на истом факултету. Завршила је специјалистичке студијаме оргуља у класи проф. Маје Смиљанић-Радић. Студент је на докторским студијама на Одсеку за музичку теорију ФМУ. Као оргуљашица се активно бави концертном делатношћу као солиста, камерни музичар и корепетитор. Наступала је на бројним концертима у земљи и иностранству. На њеном репертоару се налазе дела свих епоха, али посебну наклоност изражава према музици двадесетог века. Aнгажована је као оргуљаш Екуменског мушког хора при Београдској Надбискупији и као диригент у Друштву Словенаца у Београду

Loading...