Najava međunarodnog džez-festivala NIŠVILLE 2023 u Beogradu

28.07.2023., 12:00

Pres konferencija povodom predstojećeg Nišville jazz festivala biće održana u petak, 28. jula sa početkom u 12.00 u Galeriji Artget. Nakon toga će biti održan i najavni muzički program na Platou ispred Kulturnog centra Beograda, Trg republike 5 sa početkom u 12.30.

Internacionalni Nišville Jazz Festival – najposećeniji džez-festival jugoistočne Evrope, od samog osnivanja 1995. godine dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje prefinjen muzički ukus pojedinaca. Potvrda toga je, između ostalog i tekst o festivalu Nišville – evropsko lice Srbije (Nišville – European Face Of Serbia) objavljen u glasilu Evropske unije, magazinu New Europe koji izlazi u Briselu, kao i tekst u prestižnom britanskom Gardijanu iz 2016. godine, gde je Nišville uvršten u 10 najboljih džez-festivala u Evropi!

Ovogodišnje izdanje festivala biće održano od 10. do 13. avgusta a detaljan program možete pogledati ovde.

 

Na pres-konferenciji u Beogradu, u petak, 28. jula u 12.00, o detaljima programa i svemu što su organizatori pripremili za ovaj avgust govoriće:
Dragomir Milenković Joga, Hazari, dobitnik nagrade Nišvila za životno delo
Vladeta Kandić, Bata Kanda, legendarni etno jazz umetnik na harmonici
Ivan Blagojević, direktor Nišville jazz festivala

Nakon pres-konferencije, u 12.30 će nastupiti jazz fusion funk sastav Mario Trio, čiji su članovi Mario Dimitrijević (gitara), Časlav Sehović (bubnjevi) i Nikola Marković (bas gitara).

 

.

 

 

Loading...