Koncert pijaniste Borka Milojkovića

18.09.2023., 21:00

Pijanista Borko Milojković, dobitnik nagrada u zemlji i inostranstvu, predstaviće se delima Šuberta, Šopena i Lista.

Program:
Franc Šubert
Šest muzičkih momenata, op. 94
Moderato u Ce–duru
Andantino u As–duru
Allegro moderato u ef–molu
Moderato u cis–molu
Allegro vivace u ef–molu
Allegretto u As–duru

Frederik Šopen
Poloneza u fis–molu, op. 44

Franc List/Nikolo Paganini
Etida br. 6 u a–molu

Franc List
Transendentalna etida br. 7, S. 139/7 (Eroika)

Biografija:
Borko Milojković (Ćuprija, 1985) je završio SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi Radojke Jovičić. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi Dejana Stošića. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao na koncertima širom zemlje, kao i u Makedoniji, Mađarskoj, Italiji i Francuskoj. Dobitnik je nagrade Skupštine grada Beograda, specijalne diplome Beogradskog podijuma mladih talenata i diplome za koncertnu aktivnost grada Beograda. Dobitnik je druge nagrade na takmičenju Nikolaj Rubinštajn (Pariz, 2004), prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima u Beogradu, Šapcu, Nišu i Kragujevcu, kao i prve nagrade na festivalu Sirmium fest u kategoriji klavirski duo.
Nastupao je na Svetosavskim balovima na Kosovu, u Beogradu, Parizu, kao i na Bečkom balu u Skupštini grada Beograda. Takođe je nastupao na Šopenijadi, 27. manifestaciji Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju, Danima srpskog duhovnog preobraženja u Despotovcu, Festivalu kubanske muzike udruženja Makuba u Skoplju, 23. Muzičkim susretima – Jesen na Čukarici, Nušićevim večerima poezije u Trebinju i mnogim drugim. Bavi se komponovanjem. Organizovao je humanitarne koncerte na kojima i sam nastupa.
Posebno je aktivan na polju kamerne muzike gde je sa brojnim kolegama ostvario značajne rezultate. Snimao je za radio i televiziju. Bio je član žirija na Takmičenju kamerne muzike Jovan Bandur u Pančevu i Zlatna sirena u Beogradu. Trenutno je profesor klavira u MŠ Dušan Skovran u Ćupriji, a predaje i u izdvojenom odeljenju Despotovcu.

Loading...