Koncert pijaniste Rastka Pavlovića

25.09.2023., 20:00

Rastko Pavlović je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Miloševića. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i u inostranstvu. Publici će se predstaviti delima Betovena, Šopena i Prokofjeva.

Program:
Ludvig van Betoven
Sonata br. 7 u De–duru, op. 10/3
Presto
Largo e mesto
Menuetto – Allegro
Rondo – Allegro

Frederik Šopen
Skerco br. 1 u ha–molu, op. 20

Skerco br. 2 u be–mol, op. 31

Sergej Prokofjev
Tokata, op. 11

Biografija:
Rastko Pavlović (Beograd, 2001) je završio MŠ Mokranjac u klasi profesorke Snežane Milosavljević. Trenutno je treća godina studija na FMU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Miloševića. Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima, a izdvajaju se druge nagrade na takmičenjima Mihailo Vukdragović u Šapcu, Banjalučki bijenale, Davorin Jenko, prve nagrade na Republičkom takmičenju i na takmičenju Piano talents u Milanu, kao i laureati na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, takmičenjima Mihailo Vukdragović i Sirmium fest, kao i na Republičkom takmičenju. Bio je finalista takmičenja Peter Topercer u Košicama (Slovačka) i Isidor Bajić u Novom Sadu.
Nastupao je u koncertnim dvoranama kao što su SKC, Kolarčeva zadužbina, Svečana sala Skupštine grada i druge, a održao je solistički koncert u Narodnom muzeju. Dobitnik je nagrade za najbolju interpretaciju diplomskog koncerta, i nagrade za najbolje izvođenje kompozicije F. Šopena. Usavršavao se kod renomiranih pijanista kao što su Ruben Dalibaltajan, Jurij Kot, Žak Ruvije, Andreas Frojlih, Natalija Mladenović i drugi.

Loading...