Koncert pijanistkinje Nine Petrović

04.09.2023., 20:00

Mlada pijanistkinja, studentkinja master studija FMU, Nina Petrović, nastupiće prvog dana nove sezone ciklusa Koncerti u Galeriji Kulturnog centra Beograda. Na programu su dela Baha, Betovena i Šumana.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u e-molu, BWV 855 (DTK1)

Ludvig van Betoven
Sonata br. 30 u E-duru, op. 109
Vivace ma non troppo
Presstisimo
Andante molto cantabile ed espressivo (Gesangvoll, mit innigster Empfindung)

Robert Šuman
Karneval, op. 9

Biografija:
Nina Petrović (Beograd, 2000) je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Vatroslav Lisinski u klasi prof. Elene Šever. Završila je i prirodno-matematički smer gimnazije. Završila je osnovne akademske studije na FMU u klasi red. prof. Marije Đukić, u čijoj klasi trenutno pohađa master studije. Osvojila je brojne nagrade na takmičenjima iz klavira, kamerne muzike i teoretskih predmeta. Usavršavala se u zemlji i inostranstvu, kod pijanista kao što su Šarl Rišar Amlan, Zuzana Niderdorfer, Ruben Dalibaltajan, Žak Ruvije, Ilija Maksimov, Rita Kinka, Đuzepe Albaneze, Jokut Mihailović i drugi.
Osim solističkih nastupa, od 2020. godine aktivno nastupa i kao član trija Fiori. Godine 2021. su nastupali na humanitarnom koncertu u okviru gala donatorske večeri u organizaciji udruženja ArtLink pod pokroviteljstvom Fondacije za kulturu i obrazovanje prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, a u toku 2022. godine su realizovani resitali u okviru ciklusa koncerata FMU i Gvarnerijus nagrađuju, i festivala NOKOS u Smederevu. Kao solista i član kamernih sastava je nastupala na festivalima u zemlji i inostranstvu, a izdvajaju se festivali Ohridsko leto, Artlink festival, Beogradski Šopen fest, Festival studenata umetnosti (Festum) i Festival kamerne muzike u Novom Sadu.
Više puta je dobila nagradu Dositeja koju dodeljuje Ministarstve prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Trenutno je stipendista fonda za izuzetno nadarene studente, pri istom ministarstvu.

Loading...