Из живота градске омладине • Душка Миладиновић и Јована Семиз

05.10.2023-11.11.2023, 12:00-20:00

Галерија Артгет, Трг Републике 5/1
5.10 – 11.11.2023.
Отварање: четвртак, 5. октобар од 19.00

 

Из живота градске омладине

Душка Миладиновић и Јована Семиз

Субота 4. новембар у 13.00
Пратећи програм
Вођење кроз изложбу са ауторкама и Срђаном Вељовићем

 

У времену брзог смењивања културних кодова око којих се генерације социјализују, фотографије Душке Миладиновић и Јоване Семиз посредују и сведоче сопствено искуство стварног присуства.
У случају обе аутроке теме ових фотографија су забаве и журке, те серија интроспективних аутопортета Душке Миладиновић. У том окружју се, на изузетно директан, непосредан, критички начин, одвија прича о одрастању, сексуалности.

Биографије:

Душка Миладиновић рођена 1997. године у Новом Саду где је завршила Средњу школу за дизајн Богдан Шупут, на смеру ликовни техничар. Основне студије завршила је на катедри за графику Академије уметности у Новом Саду, где тренутно похађа мастер. Поред примарног поља уметничког деловања интензивно се бави аналогном фотографијом последњих шест година. Живи и ради у Новом Саду.

Јована Семиз рођена 1997. године у Новом Саду, где је завршила средњу школу за дизајн Богдан Шупут, смер ликовни техничар, а тренутно је апсолвент на Академији уметности у Новом Саду на департману ликовних уметности, одсек фотографија. Активно се бави документарном и евент фотографијом од 2016. године и сарађује са многобројним фестивалима и магазинима, међу којима су Ел Србија (Еlle), Вајс (Vice), Граин Магазин, ПостПравда магазин, Камбоја прес (Kamboja press), фестивал Визуализатор, Градић фест, Калеидоскоп културе. Члан је Егзит фото-тима од 2022. године. Њена књига фотографија Borderline of Freedom објављена је 2019. године у сарадњи са Камбоја пресом. Прву самосталну изложбу имала је у Шок задрузи под називом Oversaturated. Добитница награде за најбољег фотографа из Србије на VII светском Биjеналу фотографије.

 

Loading...