Koncert klavirskog dua „ConSpirito“

23.10.2023., 20:00

Klavirski duo ConSpirito je osnovan 2018. godine i čine ga Milica Serafimović i Nikola Stojiljković. Ideja za saradnju dvoje pijanista se rodila tokom studija. Završili su master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno pohađaju master studije klavirskog dua na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, u klasi renomiranog dua Silver-Garburg.

Nastupili su u finalu dvoetapnog takmičenja fonda Martha Debelli u Gracu 2022. godine.

Program:
Klod Debisi
Mala svita
U čamcu

Povorka
Menuet
Balet

Antonjin Dvoržak
Klavirski trio br. 4 u e–molu, B. 520 (Dumki) – aranžman za klavir četvororučno: A. Dvoržak (izbor)
I Lento maestoso — Allegro quasi doppio movimento
II Poco adagio – Vivace

Petar Iljič Čajkovski
Svita Krcko Oraščić, op. 71a (aranžman za klavir četvororučno: E. Langer)
Uvertira
Marš
Ples Šećerne vile
Ruski ples Trepak
Arapski ples
Kineski ples
Ples mirlitona
Valcer cveća

Biografije:
Klavirski duo ConSpirito je osnovan 2018. godine i čine ga Milica Serafimović i Nikola Stojiljković. Ideja za saradnju dvoje pijanista se rodila tokom studija u kineskom gradu Čengduu, gde su započeli studije kao dobitnici stipendije kineske vlade. Po povratku u Srbiju počinju da rade sa Jasnom Tucović na FMU u Beogradu. Osvojili su prve nagrade na takmičenjima iz oblasti kamerne muzike Olivera Đurđević (2019) i Sirmium music fest (2020). Održali su celovečernje koncerte u Sali Opštine grada Leskovaca i Galeriji Kolarčeve zadužbine. Završili su osnovne i master studije klavira na FMU u Beogradu, a pohađaju i master studije klavirskog dua na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, u klasi renomiranog dua Silver-Garburg.

Milica Serafimović (Beograd,1999) je započela muzičko obrazovanje sa 8 godina u OMŠ Petar Konjović u Beogradu, u klasi Bojane Vidaković. Završila je Muzičku gimnaziju Josip Slavenski kao učenik generacije, u klasi Dragane Pavlović. Osvojila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Usavršavala se kod mnogih renomiranih profesora. Završila je osnovne i master studije na klavirskom odseku na FMU u Beogradu, u klasi Aleksandra Šandorova. Pohađa master studije klavirskog dua na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu.

Nikola Stojiljković (Leskovac, 1998) je kao šestogodišnjak ispoljio interesovanje za muziku, a instrument njegovog izraza je najpre bila harmonika. Osvojio je brojne nagrade na festivalima harmonike u periodu od 2006. do 2013. godine. Paralelno sa sviranjem harmonike, upisuje i klavirski odsek u MŠ Stanislav Binički u Leskovcu, u kojoj nastavlja i srednjoškolsko obrazovanje, koje je završio u klasi Ivane Kostić kao učenik generacije. Dobitnik je Svetosavske diplome za postignute rezultate u umetnosti. Na klavirskim republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojio je značajne nagrade. Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih profesora. Završio je osnovne i master studije na klavirskom odseku, u klasi Aleksandra Šandorova. Pohađa master studije klavirskog dua na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu.
 

Loading...