Koncert „Možda spava“

02.10.2023., 21:00

Koncert će izvesti sopran Jovana Čurović, flautista Miloš Miketić i pijanistkinja Maša Babić.

Program:
Kamij Sen-Sans
Une flute invisible

Gaetano Braga
Serenada

Klod Debisi
Romansa

Bendžamin Godard
Idila za flautu i klavir

Ernesto Kohler
Eho, op. 69

Žorž Hi
Soir Paien iz Chansons lointaines

Filip Gober
Soir Paien

Rajko Maksimović
Možda spava solo kantata za sopran, flautu i klavir

Biografije:
Jovana Čurović je muzičko obrazovanje započela u klasi Smiljane Ružić u MŠ Davorin Jenko u Beogradu. Osnovne i master studije je završila u klasi Višnje Pavlović Drakulić na FMU u Beogradu. Nakon studija se usavršavala kod Aleksandra i Olgice Đokić. Učestvovala je na masjtorskim kursevima i radionicama u Srbiji i inostranstvu gde je radila sa istaknutim umetnicima kao što su Dženifer Larmor, Tian Haojiang, Snežana Nena Brzaković, Markus Bruk, Vinsenz Vajsenburger, Marijana Mijanović, Darina Takova, Klaudio Dezderi i Žoao Paulo Santos. Bila je član operskog studija Borislav Popović Narodnog Pozorišta u Beogradu, ostvarila je više uloga u produkcijama Operosa fondacije, nastupala kao solista hora duhove muzike Aliluia, solista opere i baleta Madlenianum, organizacije Kulturni element, iSING festivala, Rosi festa i projekata Muzikon orkestra. Nastupala je u zemljama regiona, Francuskoj, Portugaliji, Rusiji i Kini.

Flautista Miloš Miketić je rođen u Peći. Završio je Osnovnu i SMŠ Dr. Vojislav Vučković u Beogradu, učeći kod Stane Krstajić, Vladimira Cvetkovića, Ivane Popović, i Nevene Glišić pod čijim je mentorstvom i diplomirao, a osnovne i master studije u klasi Ljubiše Jovanovića na FMU u Beogradu. Zajedno sa Mašom Babić i Milicom Kovačević uspešno realizuje projekat Klasika u poseti, koji je jedan od deset pobednika Centrifuga konkursa 2017. godine. Radi kao nastavnik flaute u OMŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, i u saradnji sa mnogim izvođačima i grupama istražuje mogućnosti flaute u različitim muzičkim žanrovima.

Maša Babić (1990, Zagreb) je odrasla u Beogradu gde se školovala u klasama Ljiljane Turlakov i Ivane Jasić (SMŠ Stanković), osnovne i master studije klavira diplomirala je u klasi Lidije Stanković, a specijalističke studije kamerne muzike u klasi Jasne Tucović na FMU u Beogradu. Diplomu master studija kamerne muzike je stekla i na Umetničkom fakultetu u Gracu (klasa: Čia Čou), gde je studirala i u klasi Ajami Ikebe na smeru za pedagoške studije klavira. Godine 2016. je pokrenula projekte pod nazivom Izvuci mene i Klasika u poseti gde sa svojim kolegama organizuje preko 100 koncerata. Od 2011. godine radi kao korepetitor u SMŠ Josip Slavenski, a bila je i saradnik Škole za muzičke talente u Ćupriji. Njena kompozicija Odlaganje se našla na devetom izdanju Femixete. Održava aktivnu saradnju sa kolegama iz Graca, Beča i Londona.

Loading...