Koncert pijaniste Davuda Vesnića

02.10.2023., 20:00

Mladi pijanista Davud Vesnić je student master studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Dobitnik je brojnih nagrada. Publici će se predstaviti delima Baha, Betovena, Šopena, Despića i Skrjabina.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br. 22 u be–molu, BWV 867 (I sveska)

Ludvig van Betoven
Sonata br. 31 u As–duru, op. 110
Moderato cantabile e molto espressivo
Allegro molto 
Adagio non troppo – Allegro non troppo

Frederik Šopen
Balada br. 4 u ef–molu, op. 52

Aleksandar Skrjabin
Poema Vers la flame, op. 72

Biografija:
Davud Vesnić (Novi Pazar, 1999) srednjoškolsko obrazovanje klavira je počeo u Novom Pazaru u klasi Dijane Vujović, a završio u SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi Dine Hadžiomerović. Završio je osnovne studije u klasi Nataše Mitrović. Trenutno pohađa master studije u klasi Maje Rajković na FMU u Beogradu. Ostvario je brojne rezulate na internacionalnim takmičenjima, a izdvajaju se nagrade na takmičenjima kao što su 23. Međunarodno takmičenje Petar Konjović (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalno takmičenje u Smederevu (prva nagrada, 97 poena), 22. Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada, 95 poena), Internacionalni muzički festival Sirmium music fest u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičko takmičenje (prva nagrada, laureat), Memorijal Dušan Protić u Beogradu (prva nagrada) i 25. Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu 2021. (prva nagrada), Internacionalno klavirsko takmičenje u Zagrebu 2021. godine (prva nagrada), kao i specijalna nagrada za izvođenje dela R. Ščedrina. Dobitnik je specijalne nagrade Olga Mihajlović koju dodljuje FMU za najtalentovanijeg studenta.
Bio je učesnik kurseva profesora kao što su Sofija Vajan, Kordelija Hofer-Tojč, Đuzepe Albaneze, Severinjo Ortiz Rej, Nenad Kačar, Lidija Bizjak. Učestvovao je na brojnim festivalima koji su se održavali u Novom Pazaru od kojih je najznačajniji World Music Fest Zeman. Svirao je u sali Beogradske filharmonije, zadužbini Ilije M. Kolarca, SKC, SANU, Artget.

Loading...