20. међународни фестивал „Чембало, жива уметност“ – МЕЈ МАНСОУРИ

14.11.2023., 20:30

Концерт под називом „Чембало рапсодија: откривена блага француског и италијанског барока“ извешће млада чембалисткиња Меј Мансоури, која тренутно похађа мастер студије на универзитету Антон Брукнер у Линцу, у класи Ане Мари Драгосиц.

Програм:
Георг Муфат (1653–1704)
Пасакаља у ге–молу

Готлиб Муфат (1690–1770)
Свита бр. 2 у ге–молу из Музичких композиција за чембало
Prelude – Tempo Gusto
Allegretto
Adagio
Allemande – Affetuosso
Sarabande
Bouree
Menuet
Trio
Fantaisie – Allegro

Луј-Антоан Дорнел (1680 –1757)
Свита бр. 2 у де–молу (избор) из Комада за чембало
L’ Innocente
La Fidelle
Menuet
Menuets en Musette – 2e Menuet
Les petits Doigts du Clavecin, Rondeau

Жан-Батист Баријер (1707–1747)
Адађо из Сонате бр. 1 из Комада за чембало

La Dupont из Комада за чембало

Биографија:
Меј Мансоури (Београд, 1997) је ра рано показала интересовање за музику и већ у петој години уписује ОМШ Ватрослав Лисински, на одсеку за клавир у класи Ане (Стефановић) Ранчић. Током основног и школовања освајала је награде на школским, републичким и интернационалним такмичењима. Интересовање за чембало родило се по упознавању проф. С. С. Кутлаче, у чијој је класи завршила основну и СМШ Јосип Славенски на одсеку за рану музику. Дипломирала је на ФМУ у Београду, на Полиинструменталном одсеку, смер – чембало. Тренутно похађа другу годину мастер студија чембала на Универзитету Антон Брукнер у Линцу, у класи Ане Мари Драгосиц. Од 2022. године је запослена као асистент корепетитора на истом Универзитету.
Kао солиста и камерни извођач је наступала у салама Mузеја San Colombano – Collezione Tagliavini (Болоња), ФМУ и Универзитета Антон Брукнер, Галерији Артгет, Галерији САНУ, Театару Вук, Landes Teatra (Линц), Ursulinenkirche (Линц), цркви Адриах (Фрохлajтен), Атријуму народног музеја, Schlossmuseum (Линц)… Активан је учесник фестивала Дани ране музике (Пелау) и Међународни дани ране музике (Линц), као и на курсевима фестивала Чембало, жива уметност и концертног циклуса Барокне вечери на ФМУ. Учествовала је у курсевима Београдске барокне академије, Удружења београдског барока, Барокног Атељеа Маријане Мијановић и другим.

Loading...