29. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA / 30.11.2023.

30.11.2023., 14:00

29. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA
25.11-01.12.
Kulturni Centar Beograda

14.00
HIR
Rusija, 2023, 119’

Režija: Ilya Povolotsky

Uloge: Maria Lukyanova, Gela Chitava, Eldar Safikanov, Ksenia Kutepova…

Stari kamper putuje kroz mračnu rusku provinciju, prevozeći tinejdžerku, njenog oca i dotrajali filmski projektor. Dugo su na putu, lutaju kroz jezive slikovite predele. Ona se navikla na njegovu melanholiju i nasumične avanture sa ženama, a on podnosi njene hirove. Sve se menja kada se upute ka severu. Njihov svet stisnut u skučenom prostoru kampera, sve nade, boli i zataškana prošlost konačno eksplodiraju.

 

16.30
STARI HRAST
Velika Britanija, Francuska, Belgija, 2023, 113’

Režija: Ken Loach

Uloge: Trevor Fox, Debbie Honeywood, Laura Lee Daly, Jordan Louis, Dave Turner, Neil Leiper…

Film o budućnosti poslednjeg preostalog paba pod nazivom “Stari hrast”, lociranom u selu na severoistoku Engleske, koje ljudi napuštaju zbog zatvaranja rudnika. Kuće u okolini su jeftine i dostupne, što ovo selo čini idealnom lokacijom za sirijske izbeglice. Gazda paba upoznaje mladu Sirijku. Da li će moći da uspostave zajednički jezik? Stari hrast je film o gubitku, strahu i poteškoćama pronalaženja nade.

 

18.45
DRUGI LORAN
Belgija, Francuska, 2023, 117’

Režija: Claude Schmitz

Uloge: Olivier Rabourdin, Louise Leroy, Marc Barbé, Tibo Vandenborre, Kate Moran, Edwin Gaffney, Rodolphe Burger, Francis Soetens…

Gabrijel Loran je privatni detektiv. Nakon što njegova sestričina, Žad, zatraži od njega da istraži smrt njenog oca, on mora da se suoči sa duhovima svoje prošlosti. Gabrijel će se naći u čudnoj istrazi u kojoj se prepliću laž, fantazija i trgovina drogom.

 

21.00
ZVER
Francuska, Kanada, 2023, 145’

Režija: Bertrand Bonello

Uloge: Léa Seydoux, George MacKay…

U bliskoj budućnosti emocije su postale pretnja, a Gabrijela odlučuje da pročisti svoju DNK pomoću mašine koja će pristupiti njenim prethodnim životima i osloboditi je od svih snažnih osećanja. Ubrzo zatim upoznaje Luisa sa kojim oseća snažnu povezanost kao da ga poznaje oduvek. Melodrama, sa elementima žanrovskog filma odvija se u tri različita perioda: 1910, 2014. i 2044.

Loading...