Концерт мецосопрана Наташе Рашић и пијанисткиње Добриле Миљковић

20.11.2023., 21:00

Концерт мецосопрана Наташе Рашић и пијанисткиње Добриле Миљковић део је годишњег циклуса концерата Удружења музичких уметника Србије који се реализује у сарадњи са Културним центром Београда. Овом приликом извешће три циклуса песама француског, српског и шпанског аутора.

Програм:
Франсис Пуленк

Циклус песама Banalités, FP 107
Chanson d’Orkenise
Hôtel
Fagnes de Wallonie
Voyage à Paris
Sanglots

Душан Радић
Песма из Манџурије из циклуса Пробуђене сенке, оп. 13/1

Сунце сја (текст Милета Јакшић) из циклуса Tри песме за глас и клавир, оп. 2/2

Мануел де Фаља
Циклус песама Седам народних шпанских песама, G. 40
El paño moruno
Seguidilla murciana
Asturiana
Jota
Nana
Canción
Polo

Биографије:
Mецосопран Наташа Рашић (Београд) је дипломирала соло певање на Академији уметности у Новом Саду и завршила мастер студије соло певања на Факултету музичких уметности у Београду. Дипломирала је такође на Правном факултету Универзитета у Београду. Била је члан Оперског студија Народног позоришта у Београду Борислав Поповић. Од 2016. године је ангажована као солиста и хонорарни сарадник у Народном позоришту у Београду, а од 2019. године ангажована је као хонорарни сарадник у Позоришту на Теразијама у Београду. Остварила је бројне оперске улоге у земљи и иностранству, а истичу се опере Кармен, Манон Леско, Коштана, Норма, Адријана Лекуврер, Евгеније Оњегин, Ђани Скики, Сестра Анђелика, Чаробна фрула, Слепи миш, Тако чине све, Орландо, Крунисање Попеје и Севиљски берберин. Усавршавала се на мајсторским курсевима код познатих уметника, као што су Алесандро Корбели, Џенифер Лармур, Дарина Такова, Карло Коломбара, Габријеле Лехнер, Елизабет Норберг–Шулц, Крум Галабов, Божидар Николов… Члан је и оснивач музичког удружења и састава Барокни витраж који се бави извођењем и промовисањем барокне музике у Србији и постоји од 2015. године. Члан је Удружења музичких уметника Србије од 2018. године. Запослена је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

Добрила Миљковић је дипломирала клавир у класи проф. Владимира Огаркова на Академији уметности у Новом Саду, а специјалистичке студије је завршила у класи Соње Лончар на одсеку за камерну музику на ФМУ у Београду. Усавршавала се на мајсторском курсу код Алда Чиколинија (Италија). Од 2009. године запослена је у МШ Мокрањац у Београду као корепетитор на Одсеку за соло певање. У периоду од 2014. до 2019. године је била ангажована као клавирски сарадник за соло певаче и гудаче на Љетњој школи у Пучишћу (Брач). Радила је као сценски корепетитор у Позоришту на Теразијама (мјузикл The Chorus line) и као клавирски сарадник на Академији лепих уметности у Београду, на Одсеку за гудачке инструменте. Натупала је у Француској, Швајцарској, Грчкој, Аустрији, Румунији, Хрватској, Републици Српској, Црној Гори и Србији. Члан је Удружења музичких уметника Србије (УМУС) од 2010. године.

Loading...