Концерт пијанисткиње Сање Донић

27.11.2023., 21:00

Сања Донић ће извести програм под називом Жене композитори у српској музици XX и XXI века. На програму су дела домаћих композиторки М. Стојадиновић Милић, С. Гајић, А. Гњатовић, В. О. Нешић, М. Милосављевић и Љ. Марић. Пројекат је подржао Сокој (Фонд за културна давања).

Програм:
Милана Стојадиновић Милић
Тајни агент са Тимпаниуса

Станислава Гајић
Свита за клавир

Милана Стојадиновић Милић
Tristezza за Драгана

Ана Гњатовић
22 Ways

Војна Оливера Нешић
Фантазија за Санду

Мира Милосављевић
Свита за клавир
Заспао добошар
Старац и баба
Неваљало дериште
Рањена срна
Шваља
Мала
Страшљивац

Љубица Марић
Бранково коло

Станислава Гајић
Аве Мариа

Војна Оливера Нешић
Токата

Биографија:
Сања Донић  (1994, Смедеревска Паланка) je завршила Oсновну музичку школу у Смедереву, и СМШ др Милоје Милојевић у Крагујевцу у класи Ане Поповић. Од Њ.К.В Престолонаследника Александра II је добила Похвалницу за исказан изузетан успех у завршеном средњем образовању. Завршила је основне и мастер студије Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу у класи Сање Вукосављевић Миленић. Завршила је специјалистичке академске студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду у класи Дејана Стошића, у чијој класи је уписала и докторске студије. Тренутно је завршна година под менторством Наташе Митровић.
Добитник је стипендије Универзитета у Крагујевцу, Фондације за стипендирање и подстицање напредовања најбољих студената, младих научних радника и уметника, као и стипендије Доситеја. Освојила је више награда на пијанистичким такмичењима. Похађала је курсеве Јурија Кота, Бориса Краљевића, Ђузепеа Албанезеа и Михаила Аркадјева.
Као соло и камерни извођач је наступала у значајним салама Крагујевца и Београда, као и у другим градовима широм земље. Издвајају се наступ на фестивалу Onde di Note у Анкони, као и наступ на Конзерваторијуму у Брну. Са виолинисткињом Љубицом Јовановић је одржала концерт издводећи дела О. В. Нешић у Луксембургу, у оквиру пројекта Les Concerts du Foyer europeen.
Од 2016. године је запослена као наставник клавира у МШ др Милоје Милојевић у Крагујевцу. Њени ученици су на такмичењима и фестивалима често награђивани првим наградама.
Активна је у Удружењу Жене у музици као организатор, члан жирија и извођач од 2021. године.

Loading...