Otvoreni poziv za Nagradu „Lazar Trifunović” za 2023. godinu

01.11.2023-10.12.2023, 12:00-20:00
-

Kulturni centar Beograda objavljuje poziv institucijama (ustanovama i udruženjima) i pojedincima da pošalju predloge za Nagradu „Lazar Trifunović”.

Ovo jedinstveno priznanje dodeljuje se svake godine za likovnu kritiku i kritičko promišljanje moderne i savremene vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Nagrada se dodeljuje za likovnu kritiku, esej ili studiju objavljenu/emitovanu u 2023. godini.

Osnivači Nagrade, ustanovljene 1992. godine na inicijativu Kulturnog centra Beograda, jesu i Odeljenje za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo istoričara umetnosti Srbije, Udruženje likovnih umetnika Srbije, Radio-televizija Srbije – Beogradski program i Udruženje likovnih kritičara Srbije.

Javni poziv otvoren je od 01. novembra do 10. decembra 2023. godine.

Prijava za predlog za Nagradu podrazumeva:
– slanje materijala u štampanoj formi na adresu: Kulturni centar Beograda, Kneza Mihaila 6/1, 11000 Beograd, sa naznakom „Za Nagradu Lazar Trifunović”– slanje materijala u elektronskoj formi na imejl adresu: nagrada.lt@gmail.com

Žiri u sastavu Ana Ereš, naučna saradnica na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta, Maja Stanković, istoričarka umetnosti i dekanka Fakulteta za medije i komunikaciju, i Evgenija Blanuša, viša kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu, razmatraće predloge koji su objavljeni u štampanom ili elektronskom formatu, odnosno emitovani putem kanala javnog informisanja.

Odluka o dobitniku biće doneta najkasnije do 11. januara 2023. godine, dok će nagrada biti dodeljena 14. januara, na dan rođenja Lazara Trifunovića, u Kulturnom centru Beograda.

Loading...