29. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA NA BIS / 03.12.2023.

03.12.2023., 16:00

16.00
KAKO SE KRESNUTI
Velika Britanija, Grčka, 2023, 98’

Režija: Molly Manning Walker

Uloge: Mia Mckenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler…

Tri tinejdžerke balansiraju seksualni život, alkohol i stara i nova prijateljstva tokom euforičnog raspusta na grčkom ostrvu poznatom po žurkama.

 

18.00
HIMERA
Italija, Francuska, Švajcarska, 2023, 130’

Režija: Alice Rochrwacher

Uloge: Josh O’Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato…

Svako ima svoju Himeru, nešto što pokušava da postigne, ali nikad ne uspeva da pronađe. Za grupu kradljivaca drevnih dobara i arheoloških čuda, Himera predstavlja izbavljenje od rada i san o lakom bogatstvu. Za Artura, Himera je Benjamina, žena koju je izgubio. Kako bi je pronašao, on izaziva nevidljivo, traži svuda, ulazi u utrobu zemlje u potrazi za vratima zagrobnog života o kojima pripovedaju mitovi. Na avanturističkom putovanju između živih i mrtvih, šuma i gradova, slavlja i samoće, odvijaju se isprepletane sudbine ovih likova, a sve u potrazi za Himerom.

 

20.30
SAVRŠENI DANI
Japan, 2023, 123’

Režija: Wim Wenders

Uloge: Koji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano, Tokio Emoto, Tomokazu Miura, Yumi Asô, Aoi Yamada, Sayuri Ishikawa…

Čini se da je Hirajama potpuno zadovoljan svojim jednostavnim životom čistača toaleta u Tokiju. Izvan svoje veoma strukturirane svakodnevne rutine, uživa u strasti prema muzici i knjigama. Niz neočekivanih susreta postepeno otkriva sve više o njegovoj prošlosti. Film predstavlja dirljivo, poetsko razmatranje o pronalaženju lepote u svakodnevnom svetu oko nas.

Loading...