ARTEDU ANIMACIJA: gost LUCIJA MRZLJAK

05.12.2023., 12:00

ANIMACIJA I ILUSTRACIJA
Online predavanje i razgovor
Utorak 5.12.2023. od 12 do 13.30 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu mejl adresu nakon što se prijavite)

Ako vas interesuju animacija i ilustracija, ne propustite priliku da se upoznate sa Lucijom Mrzljak!

Lucija će predstaviti svoje animirane filmove i ilustracije, pričaće o svojim kreativnim procesima i o studijama animiranog filma u Talinu a pokazaće i neke od svojih animiranih filmova.

Lucija Mrzljak, ilustratorka i rediteljka animiranog filma, rođena je u Zagrebu 1990. Studirala je na likovnim akademijama u Zagrebu, Krakovu, Pragu i Talinu. Diplomirala je magisterij Animiranog filma u Estoniji u klasi Priita i Olge Pärn. Još za vreme studija počela je da radi kao animatorka i rediteljka u renomiranom Eesti Joonisfilm studiju. Njeni studentski i profesionalni filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim filmskim festivalima širom sveta. U saradnji sa estonskim rediteljem Mortenom Tšinakovom režirala je filmove “Demonstracija Briljantnosti u četiri čina” i “The Stork” koji su osvojili brojne nagrade kao Grand Pri na festivalu Etiuda&Anima u Krakovu kao i nagradu za najbolji hrvatski film i nagradu publike na zagrebačkom Animafestu, a njihov film “Eeva” prikazan je na Berlinalu i nagrađen na festivalima u Ansiju, Animafestu u Zagrebu, Festivalu animiranog filma u Otavi kao i na brojnim drugim medjunarodnim festivalima. 2018. godine režirala je i animirala muzički spot irskog muzičara i oskarovca Glena Hansarda za pesmu “The Closing Door”.

Lucija takođe radi kao frilens ilustratorka, ilustrovala je nekoliko knjiga u saradnji sa estonskim i hrvatskim piscima. Živi i radi u Estoniji kao samostalna autorka i profesorka na Estonskoj Akademiji Likovnih umetnosti u Talinu.

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog. Obavezno naznačite u mejlu da se prijavljujete za predavanje Lucije Mrzljak (posto je u toku prijava za više različitih programa)

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...