АРТЕДУ АНИМАЦИЈА: гост ЛУЦИЈА МРЗЉАК

05.12.2023., 12:00

АНИМАЦИЈА И ИЛУСТРАЦИЈА
Онлине предавање и разговор
Уторак 5.12.2023. од 12 до 13.30 часова
Зоом (линк ће бити послат на вашу мејл адресу након што се пријавите)

Ако вас интересују анимација и илустрација, не пропустите прилику да се упознате са Луцијом Мрзљак!

Луција ће представити своје анимиране филмове и илустрације, причаће о својим креативним процесима и о студијама анимираног филма у Талину а показаће и неке од својих анимираних филмова.

Луција Мрзљак, илустраторка и редитељка анимираног филма, рођена је у Загребу 1990. Студирала је на ликовним академијама у Загребу, Кракову, Прагу и Талину. Дипломирала је магистериј Анимираног филма у Естонији у класи Приита и Олге Пäрн. Још за време студија почела је да ради као аниматорка и редитељка у реномираном Еести Јоонисфилм студију. Њени студентски и професионални филмови приказивани су и награђивани на бројним филмским фестивалима широм света. У сарадњи са естонским редитељем Мортеном Тшинаковом режирала је филмове “Демонстрација Бриљантности у четири чина” и “The Stork” који су освојили бројне награде као Гранд При на фестивалу Етиуда&Анима у Кракову као и награду за најбољи хрватски филм и награду публике на загребачком Анимафесту, а њихов филм “Eeva” приказан је на Берлиналу и награђен на фестивалима у Ансију, Анимафесту у Загребу, Фестивалу анимираног филма у Отави као и на бројним другим медјународним фестивалима. 2018. године режирала је и анимирала музички спот ирског музичара и оскаровца Глена Хансарда за песму “The Closing Door”.

Луција такође ради као фриленс илустраторка, илустровала је неколико књига у сарадњи са естонским и хрватским писцима. Живи и ради у Естонији као самостална ауторка и професорка на Естонској Академији Ликовних уметности у Талину.

Пријављивање:
На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног. Обавезно назначите у мејлу да се пријављујете за предавање Луције Мрзљак (посто је у току пријава за више различитих програма)

Организација програма: Удружење Артедукација и Културни центар Београда
Програм је подржан од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије

Loading...