ARTEDU ANIMACIJA – Radionica animiranog filma

08.12.2023-11.12.2023, 13:30

Radionica animiranog filma
Radionicu vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak
Kulturni centar Beograda
Filmska galerija, Kolarčeva 6 (Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda)
Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina
Maksimalan broj učesnka: 10

Petak 8. decembar od 13.30 do 17.30 č
Subota 9. decembar od 13.30 do 17.30 č
Nedelja 10. decembar od 13.30 do 17.30 č
Ponedeljak 11. decembar od 13.30 do 17.30 č

Želite da snimite animirani film?
U okviru radionice ARTEDU ANIMACIJA prolazimo (ubrzano) sve faze pravljenja animiranog filma od ideje, preko animacije do postprodukcije. Istražujemo skoro neograničene mogućnosti stop motion i cut-out animacije, učimo kako da pokrenemo stvarne predmete i priče. Animacija je zabavna, ali je istovremeno i odlično sredstvo da govorimo o temama za koje vi smatrate da su važne!

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, fakultet, godina/ škola, razred, mejl, broj mobilnog
Rok za prijavu je sreda 6. decembar
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen) Radionica je besplatna. Učešće je obavezno svih dana programa.

Plan radionice:
Petak 8. decembar od 13.30 do 17.30 č
Upoznavanje sa osnovama stop motion i cut-out animacije, softverom Dragon Frame, kao i besplatnim stop motion aplikacijama.
Izbor teme za film: Kako pretvoriti lične priče i iskustva u animirani film? Kako kroz animaciju možemo da govorimo o svetu u kome živimo?
Kako napraviti storibord za film?

Subota 9. decembar od 13.30 do 17.30 č
Kako izabrati odgovarajuće materijale za vašu priču?
Izrada potrebnih materijala za snimanje stop motion / cut-out filma (rad sa papirom, tekstilom, plastelinom kao i drugim materijalima po vašem izboru)
Testovi pokreta i animacije

Nedelja 10. decembar od 13.30 do 17.30 č
Snimanje

Ponedeljak 11. decembar od 13.30 do 17.30č
Snimanje
Tokom decembra, u dogovoru sa polaznicima biće organizivani dodatni termini za postprodukciju filmova: montaža, obrada slike, muzika, dizajn zvuka. Filmovi sa radionice biće prikazani u bioskopu Kulturnog centra Beograda u terminu koji će naknadno biti određen.
…..
Ana Nedeljković
Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 25 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland” na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film „Untravel” takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Ansi i Sandens, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. Njihov novi animirani film „O novcu i sreći” prikazan je na Filmskom festivalu u Lokarnu, u Ansiju kao i na brojnim drugim festivalima. U okviru svog studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma. Trenutno rade na razvoju projekta za njihov prvi dugometražni film „Novi Rabbitland”.
Dodatna uputstva za upotrebu radionice:

– Radionica je namenjena svim zainteresovanim, a program je tako koncipiran da funkcioniše za one bez ikakvog iskustva, ali može da bude koristan i onima koji žele da unaprede svoje znanje iz animacije.

– Neophodno je da ponesete mobilni telefon (sa punom baterijom, punjačem i dovoljno memorije…)

– Neophodno je učešće sva 4 dana programa, zato što postepeno prolazimo sve faze snimanja filma.

– Ukoliko vam je zbog škole ili fakulteta potrebna potrebna potvrda da ste na radionici, dobicete potvrdu sa pečatom i potpisom…

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda
Program je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

 

Loading...