ARTEDU ANIMACIJA, STOP MOTION: OD IDEJE DO REALIZACIJE

23.12.2023., 11:00

Subota, 23. decembar, od 11 do 12.30 časova
Onlajn predavanje i razgovor
Zoom (link će biti poslat na vašu mejl adresu nakon što se prijavite)
Autori: Ana Nedeljković i Nikola Majdak

U okviru programa Artedu Animacija reditelji animiranih filmova Ana Nedeljković i Nikola Majdak predstaviće svoje filmove, način na koji dolaze do inspiracije (i kako pretvaraju stvarne događaje u animirane filmove) i proces kreiranja njihovih plastelinskih svetova.

Ana i Nikola govoriće takođe i o tehnici stop motion animacije: kako izabrati odgovarajuće materijale, napraviti armature i lutke, sagraditi scenografiju, kako i zašto koristiti specijalizovani program Dragon Frame ili samo neke od besplatnih aplikacija za mobilni, i kako maksimalno iskoristiti kreativne potencijale ove tehnike.

U okviru prezentacije gledamo i njihov film „Money and Happiness”.

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, mejl, broj mobilnog
(ukoliko idete u srednju školu/ fakultet posalti i podatke: škola, razred/ fakultet, godina)

Ana Nedeljković
Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 25 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland” na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film „Untravel” takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Ansi i Sandens, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. Njihov novi animirani film „O novcu i sreći” prikazan je na Filmskom festivalu u Lokarnu, u Ansiju kao i na brojnim drugim festivalima. U okviru svog studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma. Trenutno rade na razvoju projekta za njihov prvi dugometražni film „Novi Rabbitland”.

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda

Program podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Loading...