АРТЕДУ АНИМАЦИЈА, STOP MOTION: ОД ИДЕЈЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ

23.12.2023., 11:00

Субота, 23. децембар, од 11 до 12.30 часова
Онлaјн предавање и разговор
Зоом (линк ће бити послат на вашу мејл адресу након што се пријавите)
Аутори: Ана Недељковић и Никола Мајдак

У оквиру програма Артеду Анимација редитељи анимираних филмова Ана Недељковић и Никола Мајдак представиће своје филмове, начин на који долазе до инспирације (и како претварају стварне догађаје у анимиране филмове) и процес креирања њихових пластелинских светова.

Ана и Никола говориће такође и о техници стоп мотион анимације: како изабрати одговарајуће материјале, направити арматуре и лутке, саградити сценографију, како и зашто користити специјализовани програм Dragon Frame или само неке од бесплатних апликација за мобилни, и како максимално искористити креативне потенцијале ове технике.

У оквиру презентације гледамо и њихов филм „Money and Happiness”.

Пријављивање:
На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, мејл, број мобилног
(уколико идете у средњу школу/ факултет посалти и податке: школа, разред/ факултет, година)

Ана Недељковић
Дипломирала је и докторирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се анимираним филмом, визуелном уметношћу и едукацијом у области савремене уметности.

Никола Мајдак
Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек за камеру. Већ 25 година активан је као независни сниматељ, аниматор, редитељ и предавач.

Њихов први заједнички филм „Rabbitland” на Берлиналу је награђен Кристалним медведом, приказан је на преко сто фестивала широм света, а освојио је и бројне друге награде. Њихов други заједнички филм „Untravel” такође је приказан на бројним фестивалима укључујући Берлинале, Анси и Санденс, квалификован је за Оскара и номинован је за Анние награду у Лос Анђелесу. Њихов нови анимирани филм „О новцу и срећи” приказан је на Филмском фестивалу у Локарну, у Ансију као и на бројним другим фестивалима. У оквиру свог студија реализују бројне комерцијалне анимиране пројекте и радионице анимираног филма. Тренутно раде на развоју пројекта за њихов први дугометражни филм „Нови Rabbitland”.

Организација програма: Удружење Артедукација и Културни центар Београда

Програм подржавa Министарствo културе Републике Србије.

Loading...