Koncert učenika duvačkog odseka MŠ „Kosta Manojlović“

18.12.2023., 20:00

Na tradicionalnom koncertu u decembru, u Galeriji Artget nastupiće najbolji učenici duvačkog odseka Muzičke škole Kosta Manojlović.

Duvački odsek formiran je 40-ih godina 20. veka i tokom godina na odseku su predavali mnogi eminentni profesori, formirajući visoke kriterijume na odseku. Odsek obuhvata nastavu iz 7 različitih instrumenata, koju drži 11 profesora: flauta, oboa, klarinet, truba, horna, saksofon i trombon. Interesovanje za duvačke instrumente ne jenjava i iskazuje se velikim brojem dece na prijemnim ispitima koji se održavaju u junu svake godine.
Muzička škola Kosta Manojlović otpočela je sa radom 1. septembra 1939. godine, kao izdvojeno odeljenje Muzičke škole Stanković iz Beograda, u trosobnom stanu u Svetosavskoj ulici. Od 1949. godine je počela sa samostalnim radom kao šestogodišnja muzička škola, a od 1954. nosi ime Koste Manojlovića, i svojom daljom delatnošću dostojno predstavlja našeg poznatog muzikologa, kompozitora, osnivača i prvog rektora Muzičke akademije u Beogradu. Od 1979. godine započinje sa radom i srednja škola. Dan škole se proslavlja 4. decembra, datum rođenja Koste Manojlovića, ali i tokom prve polovine decembra koncertima u različitim beogradskim salama.

Loading...