Nova kolekcija Tatjane Kuburović u Beogradskom izlogu

26.12.2023., 00:00

Od utorka, 26. decembra
Beogradski izlog
Knez Mihailova 6

Direktno iz kreativne kuhinje Tatjane Kuburović, autorke sa kojom Beogradski izlog ima dugogodišnu veoma uspešnu saradnju — premijerno nam stiže linija novih proizvoda rađenih na tyvek-u (izdržljivi, vodootporni i ultralagani materijal), pod nazivom Superheroina BG BIRDS.

Artikli koji će od utorka, 26. decembra, biti sastavni deo prodajnog asortimana Beogradskog izloga, predstavljaju kolekciju koju je Tatjana Kuburović — veliki broj naših posetilaca je poznaje i kao SUPERHEROINU CURU FINU — realizovala kao sastavni deo svoje nove autorske kolekcije za proleće 2024.

Tatjana Kuburović je za ovu priliku dizajnirala pelerine, haljine, dukserice, kecelje, uz već prepoznatljive šolje, činije, nesesere…

Novi modeli su proizvedeni štampom na tyvek-u, bojama na vodenoj bazi. Dakle, eko i reciklabilno. Svi proizvodi i dalje izgledaju kao da su napravljeni od papira, dok vas uspešno brane od vetra i kiše, divno stare… i traju li, traju!

Na upravo završenom velikom međunarodnom konkursu DuPont™ Tyvek® Design Award 2023 od 307 pristiglih radova, upravo kolekcija, koju će posetioci Beogradskog izloga biti u prilici premijerno da kupe od utorka, nagrađena je Visibility Award nagradom.

Tatjana Kuburović je arhitektinja, ilustratorka i dizajnerka. U arhivi grupe Škart piše: „… Tanja Kuburović: veštica, plesačica, zidar, neko ko će to uvek uraditi drugačije (ili neće — ako joj se neće).“ Ona je SUPERHEROINA CURA FINA.

Beogradske ptice ponovo lete.
U kišni dan, u novi san.

 

 

 

Loading...