НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ КЦБ / „Музеј детињства“ Владимира Перића у Беоизлогу

28.12.2023., 17:00

Четвртак, 28. децембар, у 17 часова
Беоизлог, Кнез Михаилова 6 / Трг Републике 5

У четвртак, 28. децембра, у 17 часова, биће представљен рад „Музеј детињства“ Владимира Перића Талента, као већ уобичајени начин да се Београђанима и посетиоцима града прикажу уметнички радови на отвореном током празника — овога пута, у излозима Беоизлога. Пројекат је посвећен не само посетиоцима КЦБ-а и Беоизлога, него и свим пролазницима, као део приче о Октобарским салону, чији учесник је био и Талент.

Дуги низ година, чак деценија, Владимир Перић Талент гради своје визуелне исказе од нађених, старих, одбачених предмета који су изгубили своју употребну функцију, чија је и сентиментална вредност затрпана наслагама нових технолошких помагала, потрошачких навика и потрошених живота. Проналази их на бувљим пијацама и отпадима, сакупља их и чува, повезује, проучава и излаже. У високоразвијеном технолошком универзуму дигиталне културе, ови предмети се враћају у живот и враћају нас у неко прошло, заборављено време испуњено фрагментима неповезаних, лагодних, готово утопистичких сећања, када је свет био насељен албумима са сличицама, Мики Маусима, школским прибором, лектирама, фотографијама на папиру и касицама.

Владимир Перић (1962.) је мултимедијални уметник присутан на савременој уметничкој сцени већ четири деценије. Студирао је графику и фотографију на Факултету примењених уметности  Универзитета уметности у Београду. Члан је Удружења ликовних уметника Србије као и Art Directors Club-а Србије. Радове је представљао под псеудонимом Талент од 1986. до 1996. године, затим оснива и излаже у оквиру групе Talent Factory до 2006. године, када се посвећује пројекту „Музеј детињства“ и другим радовима које излаже под својим именом. Излагао је на више од 80 самосталних и више од 200 групних изложби у Србији и иностранству.

 

 

 

 

Loading...