Koncert gitariste Vuka Dragičevića

29.01.2024., 21:00

Gitarista Vuk Dragičević je nastupao na festivalima u zemlji i inostranstvu. Član je različitih ansambala, a u Galeriji Artget će održati solistički koncert na kojem će predstaviti dela Gotjea, Štrasfogela, Daulend i Bogdanovića.
Koncert realizujemo u saradnji sa udruženjem belgrade Guitar district.

Program:
Enemon Gotje
Svita in de
Prelude
Allemande
Courante
Tombeau de Mezangeau
Canaries

Ignjac Štrasfogel
Preludijum, elegija i rondo

Džon Daulend
Mrs. Brigide Fleetwood’s Pavan

Dušan Bogdanović
Ravelov grob – premijerno u Srbiji
Prelude
Valse (Satienne)
Minuetto
Allegro brillante

Biografija:
Vuk Dragičević (Novi Sad, 1996) je počeo da uči svira klasičnu gitaru sa 11 godina. Završio je Osvnovnu i Srednju muzičku školu Josip Slavenski u Beogradu, u klasi profesora Slobodana Milivojevića. Tokom školovanja je osvajao brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista je nastupio sa Orkestrom SMŠ Josip Slavenski. Prvi solistički resital je održao sa 18 godina. Završio je osnovne i master akademske studije u klasi profesora Srđana Tošića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. U zemlji i inostranstvu je nastupao na festivalima kao što su Naissus Guitar Festival, Međunarodni festival gitare u Nikšiću, Vojvodina Guitar Festival, Kalemegdanski sutoni, Convivium Musicum u Kragujevcu, Pančevo Guitar Festival, Kyustendil Guitar Festiva, Carniarmonie u Italiji, Nei Suoni dei Luoghi u Italiji i Montenegro Guitar Festival.
Vuk Dragičević redovno nastupa na koncertima u Srbiji i regionu. Bio je deo međunarodnog projekta Eurostrings (2021). Aktivan je kao solista, i kao član nekoliko ansambala (dva gitarska dua, gitarski kvartet i duo gitara/flauta). Od značajnijih nastupa izdvaja izvedbu Koncerta za Aranhuez H. Rodriga sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, u finalu Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine, u Beogradu (2018), na kojem je osvojio treću nagradu.
Godine 2022. Asocijacija gitarista Vojvodine je izdala zbirku Svite za dve gitare, u kojoj su štampane dve svite za čembalo Žan-Filipa Ramoa, koje je Vuk Dragičević transkribovao za dve gitare.
Član je Beogradskog gitarskog društva (belgrade Guitar district).

Loading...