Koncert violinistkinje Aleksandre Milanović

22.01.2024., 21:00

Violinistkinja Aleksandra Milanović posebnu pažnju posvećuje inerpretaciji repertoara za solo violinu, koji od muzičara zahteva tehničku i muzičku superiornost, te ćemo i ove godine imati priliku da slušamo odabrana dela barokne epohe komponovane samo za violinu.

Program:
Georg Filip Teleman
Fantazija br. 2 u Ge–duru za violinu solo, TWV 40:15
Largo
Allegro
Allegro

Fantazija br. 4 u De–duru za violinu solo, TWV 40:17
Vivace
Grave
Allegro

Fantazija br. 5 u A–duru za violinu solo, TWV 40:18
Allegro – Presto
Allegro – Presto
Andante
Allegro

Fantazija br. 6 u e–molu za violinu solo, TWV 40:19
Grave
Presto
Siciliana
Allegro

Johan Sebastijan Bah
Partita br. 3 u E–duru, BWV 1006
Preludio
Loure
Gavotte en Rondeau
Menuet I Menuet II
Bourée
Gigue

Hajnrih Ignac Franc fon Biber
Pasakalja u ge–molu, C. 105

Biografija:
Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Osnovne i magistarske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi Milutina Kosanovića. Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na programu Izvođačke umetnosti – violina, u klasi Marije Špengler. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Dejana Mihailovića, Igora Ozima, Sergeja Kravčenka, Paula Gulde, Minčo Minčeva, Gordana Nikolića i Marije Špengler.
Učestvovala je na festivalima kao što su NOMUS, BEMUS, Koma, Dani orgulja, Tribina kompozitora, Festival harfe, Mokranjčevi dani, Ohridsko leto, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, kao i u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike. Aktivna je kao kamerni muzičar. Član je NBO, kamernog orkestra Muzikon, Gudačkog kvarteta Mokranjac, a sarađivala i sa BKO Ljubica Marić, KO Gudači Sv. Đorđa, ansamblom Metamorfozis i orkestrom Žebeljan. Bila je član Beogradske filharmonije od 2006. do 2020. godine. Zaposlena je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju docenta za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.

Loading...