Концерт виолинисткиње Александре Милановић

22.01.2024., 21:00

Виолинисткиња Александра Милановић посебну пажњу посвећује инерпретацији репертоара за соло виолину, који од музичара захтева техничку и музичку супериорност, те ћемо и ове године имати прилику да слушамо одабрана дела барокне епохе компоноване само за виолину.

Програм:
Георг Филип Телеман
Фантазија бр. 2 у Ге–дуру за виолину соло, TWV 40:15
Largo
Allegro
Allegro

Фантазија бр. 4 у Де–дуру за виолину соло, TWV 40:17
Vivace
Grave
Allegro

Фантазија бр. 5 у A–дуру за виолину соло, TWV 40:18
Allegro – Presto
Allegro – Presto
Andante
Allegro

Фантазија бр. 6 у е–молу за виолину соло, TWV 40:19
Grave
Presto
Siciliana
Allegro

Јохан Себастијан Бах
Партита бр. 3 у Е–дуру, BWV 1006
Preludio
Loure
Gavotte en Rondeau
Menuet I Menuet II
Bourée
Gigue

Хајнрих Игнац Франц фон Бибер
Пасакаља у ге–молу, C. 105

Биографија:
Виолинисткиња Александра Милановић се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Основне и магистарске студије је завршила на ФМУ у Београду у класи Милутина Косановића. Тренутно је студент докторских студија на ФМУ у Београду на програму Извођачке уметности – виолина, у класи Марије Шпенглер. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Дејана Михаиловића, Игора Озима, Сергеја Кравченка, Паула Гулде, Минчо Минчева, Гордана Николића и Марије Шпенглер.
Учествовала је на фестивалима као што су НОМУС, БЕМУС, Кома, Дани оргуља, Трибина композитора, Фестивал харфе, Мокрањчеви дани, Охридско лето, Belgrade Saxperience, Константинус, БУНТ, као и у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике. Активна је као камерни музичар. Члан је НБО, камерног оркестра Музикон, Гудачког квартета Мокрањац, а сарађивала и са БКО Љубица Марић, КО Гудачи Св. Ђорђа, ансамблом Метаморфозис и оркестром Жебељан. Била је члан Београдске филхармоније од 2006. до 2020. године. Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању доцента за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

Loading...