Koncert gitariste Viktora Đuknića

26.02.2024., 21:00

Gitarista Viktor Đuknić je dobitnik brojnih nagarada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Publici će se predstaviti delima originalno pisanim za gitaru kao i transkribovanim ostvarenjima. Koncert realizujemo u saradnji sa udruženjem belgrade Guitar district.

Program:
Džon Daulend
A Fancy

Johan Sebastijan Bah
Čakona iz Partite za violinu br. 2 u de – molu, BWV 1004

Fernando Sor
Grand Solo

Agustin Barios
Un sueno en la floresta

Anonimni autor
Spatter the dew – irska narodna pesma

Biografija:
Viktor Đuknić (Valjevo, 1992) je sa osam godina počeo da svira gitaru. Završio je osnovnu i srednju školu u klasi prof. Milkice Ponjavić. Završio je osnovne studije na Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi mr. Zorana Krajišnika i master studije na istom fakultetu u klasi prof. Srđana Tošića sa najvišim ocenama. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih se izdvajaju prva nagrada i laureat na Tremolo festivalu u Skopju (2014), prva nagrada na Međunarodnom takmičenju u Tivtu (2017), treća nagrada na Gitar art festivalu u Beogradu (2018), prva nagrada i laureat na Međunarodnom gitarskom festivalu u Kjustendilu (Bugarska) i druga nagrada (prva nagrada nije dodeljena) na Međunarodnom gitarskom festivalu u Sarajevu. Dobitnik je stipendije Ambasade Azerbejdžana kao jedan od istaknutih instrumentalista Akademije umetnosti u Novom Sadu. Nastupao je sa Horom Akademije umetnosti u Novom Sadu i tom prilikom je izveo Romancero Gitano M. Kastelnuovo-Tedeska.
Godine 2019. je bio učesnik EuroStrings projekta koji omogućava rad sa renomiranim profesorima kao što su Anielo Deziderio, Paolo Pegoraro, Serđo i Odair Asad i drugi. Tokom projekta je nastupao kao solista i član kamernih ansambala (Belgija, Finska, Estonija, Zagreb, Sarajevo, Crna Gora, London).

Loading...