Концерт гитаристе Виктора Ђукнића

26.02.2024., 21:00

Гитариста Виктор Ђукнић је добитник бројних нагарада на такмичењима у земљи и иностранству. Публици ће се представити делима оригинално писаним за гитару као и транскрибованим остварењима. Концерт реализујемо у сарадњи са удружењем belgrade Guitar district.

Програм:
Џон Дауленд
A Fancy

Јохан Себастијан Бах
Чакона из Партите за виолину бр. 2 у де – молу, BWV 1004

Фернандо Сор
Grand Solo

Агустин Бариос
Un sueno en la floresta

Анонимни аутор
Spatter the dew – ирска народна песма

Биографија:
Виктор Ђукнић (Ваљево, 1992) је са осам година почео да свира гитару. Завршио је основну и средњу школу у класи проф. Милкице Поњавић. Завршио је основне студије на Академију уметности у Новом Саду у класи мр. Зорана Крајишника и мастер студије на истом факултету у класи проф. Срђана Тошића са највишим оценама. Освојио је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима, од којих се издвајају прва награда и лауреат на Тремоло фестивалу у Скопју (2014), прва награда на Међународном такмичењу у Тивту (2017), трећа награда на Гитар арт фестивалу у Београду (2018), прва награда и лауреат на Међународном гитарском фестивалу у Кјустендилу (Бугарска) и друга награда (прва награда није додељена) на Међународном гитарском фестивалу у Сарајеву. Добитник је стипендије Амбасаде Азербејџана као један од истакнутих инструменталиста Академије уметности у Новом Саду. Наступао је са Хором Академије уметности у Новом Саду и том приликом је извео Romancero Gitano М. Кастелнуово-Тедеска.
Године 2019. је био учесник EuroStrings пројекта који омогућава рад са реномираним професорима као што су Аниело Дезидерио, Паоло Пегораро, Серђо и Одаир Асад и други. Током пројекта је наступао као солиста и члан камерних ансамбала (Белгија, Финска, Естонија, Загреб, Сарајево, Црна Гора, Лондон).

Loading...