Koncert pijanistkinje Ane Dimitrijević

05.02.2024., 21:00

Ana Dimitrijević je studentkinja četvrte godine studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir, u klasi Miloša Mihajlović. Predstaviće se delima Baha, Hajdna, Šopena i Mendelsona.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u ha–molu, BWV 893 (DTK 2)

Jozef Hajdn
Sonata u As–duru, H. 16/46
Allegro moderato
Adagio
Finale – Presto

Frederik Šopen
Etida u ce–molu, op. 25/12

Feliks Mendelson
Ozbiljne varijacije u de–molu, op. 54

Biografija:
Ana Dimitrijević (Beograd, 2001) je završila Osnovnu i SMŠ Dr Vojislav Vučković u Beogradu, u klasi Svetlane Kostić 2020. godine. Uporedo je pohađala Prvu beogradsku gimnaziju. Trenutno je student četvrte godine studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir, u klasi Miloša Mihajlović.
Tokom školovanja je učestvovala na brojnim nastupima povodom dana škole kao solista i kao član kamernih sastava. Ostvarila je zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su Internacionalni festival muzike Primavera (Bijeljina) Međunarodno takmičenje Isola del Sole (Grado, Italija) i Festival pijanizma (Sremska Mitrovica). Među brojnim nastupima izdvajaju se nastupi u Kolarčevoj zadužbini, sali Skupštine grada, UK Parobrod i Centru lepih umetnosti Gvarnerijus.

 

Loading...