Koncert pijanistkinje Dine Hadžiomerović – OTKAZANO

19.02.2024., 20:00

Pijanistkinja Dina Hadžiomerović je podjednako posvećena koncertnim nastupima i pedagoškom radu. Ovog puta, u Galeriji Artget nastupiće sa gošćom sopranom Olgom Malević Đorđević.

Program:
Frederik Šopen
Nokturno br. 14 u fis–molu, op. 48/2
Balada br. 2 u Ef–duru, op. 38
Balada br. 1 u ge–molu, op. 23

Sergej Rahmanjinov
San (Son), op. 8/5
Zavolela sam tugu svoju (Polюbila я na pečalь svoю) za glasi i klavir, op. 8/4
Jorgovan (Sirenь) za glasi i klavir, op. 21/5
Prolećne vode (Vesennie Vodы) za glas i klavir, op. 14/11

Gost koncerta: OLGA MALEVIĆ ĐORĐEVIĆ, sopran

Sergej Rahmanjinov
Muzički momenat u ha–molu, op. 16 (Andante cantabile)
Muzički momenat u u e–molu, , op. 16 (Presto)

Biografije:
Dina Hadžiomerović (Beograd, 1981) je pohađala MŠ Kosta Manojlović u klasi prof. Biljane Popović i prof. Željke Simanović. Studije je upisala sa šesnaest godina na FMU u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala u klasi Ninoslava Živkovića. Tokom studija je bila angažovana kao demonstrator na Katedri za klavir FMU i kao stručni saradnik u nastavi. Završila je 2021. godine doktorske studije u klasi Maje Rajković sa temom Stilski i pijanistički aspekti odabranih dela Balakirjeva, Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova, održavši završni resital u Velikoj sali Kolarca.
Usvršavala se na domaćim i međunarodnim kursevima. Kao solistkinja je osvojila brojne nagrade na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Francuskoj, Italiji i Češkoj. Ostvarila je zapažene rezultate na polju kamerne muzike sa violistom Nemanjom Marjanovićem i violinistkinjom Marijom Misitom, kao i u klavirskom duu sa Sarom Vujadinović. Održale su veliki broj koncerata od kojih se posebno izdvaja resital na World piano conference u Novom Sadu, na kojem su predstavljale Srbiju.
Kao solista i u kamernim ansamblima, nastupala je u svim eminentnim salama u Beogradu, Novom Sadu, kao i širom Srbije. Održala  je niz resitala Francuskoj, Češkoj, Italiji i Crnoj Gori. Od 2002. godine je zaposlena u MŠ Kosta Manojlović. Više puta je nagrađivana za svoj pedagoški rad domaćim i međunarodnim takmičenjima. Autorka je projekta koji je obuhvatao aranžiranje i premijerno izvođenje kompozicije za 16 ruku, na dva klavira, koju je izvela zajedno sa odabranim učenicima i studentima na KNU.

Olga Malević Đorđević (Beograd, 1974) muzikom počinje da se bavi u ranom detinjstvu. Uči klavir i peva u Dečijem horu RTB-a pod vođstvom Zlatana Vaude. Nastupila je kao dečiji solo glas u oratorijumu Sunce iznad Šumarica koji je snimljen i izdat od strane PGP RTB. Takođe, u ovom period ostvaruje mnoge trajne snimke dečijih pesama za Radio Beograd. Zvršila je SMŠ Kosta Manojlović, odsek klavir u klasi prof. Zlate Maleš. Tokom školovanja je osviojila mnoge republičke i međunarodne nagrade. Klavir je diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Zorice Dimitrijević Stošić. Završila je srednju školu, odsek solo pevanja u klasi Anete Ilić. Diplomirala je solo pevanje na FMU u klasi Irine Arsikin.
Pedagošku aktivnost je započela 1995. godine kao profesor klavira u MŠ Kosta Manojlović. Trenutno je angažovana kao profesor solo pevanja u istoj školi, i kao profesor klavira u MŠ Amati. Dobitnica je plakete za ostvarene rezultate u oblasti obrazovanja (2019, 2022) od Gradske opštine Zemun. Za izuzetne pedagoške rezultate u školskoj 2021/22. godini dobila je nagradu škole Kosta Manojlović.
Kao sopran, angažovana je u Operi i teatru Madlenijanum. Godine 2006. premijerno je izvela ulogu Violete u Verdijevoj operi Travijata u režiji proslavljenog ruskog reditelja Jurija Aleksandrova, a pod dirigentskom palicom maestra Stanka Jovanovića. Narednih pet godina uspešno izvodi ovu rolu kao jedina Violeta, bez alternacije. U ovoj ulozi, gostovala je u Ruskoj nacionalnoj operi u Petrogradu. Ostvarila je i uloge Ćo Ćo San (Madam Baterflaj, Pučini), Nede (Pajaci, Leonkavalo) i Franci (Bečka krv, Štraus). Dobitnica je nagrade Madlenijanuma za izuzetno umetničko ostvarenje u oblasti operskog stvaralaštva.

Loading...